Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a Hepp Kupa negyeddöntõ párharcai:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig kerül sor a nõi kosárlabda Hepp Kupa negyeddöntõ párharcaira. Rövid áttekintés.

Pénteken 15 órától a DEAC DSI és a TFSE méri össze az erejét. A két csapat október végén az ANB Piros Csoportjában már randevúzott, akkor a TFSE 78-42-es gyõzelmet aratott. A csapat azóta is veretlenül menetel a második vonalban. Ugyanitt a debreceniek 5 gyõzelemmel és 4 vereséggel a tabella 6. helyén állnak. Az októberi bajnokin Németh Alma, Varga Barbara és Miháczi Diána triója remekelt. Hárman együtt 42 pontot szereztek. Akkor a 25-7-es elsõ negyedben eldõltek a lényeges kérdések. Meglepetés lenne a DEAC sikere, de a kuparendszerû párharcoknak a sajátossága, hogy bármi történhet egy meccsen.

Szombaton 14 óra 30 perctõl a címvédõ Csata DSE Tatabányán vendégszerepel. Az ANB Piros Csoportjában a két csapat november 11-én mérkõzött és a Csata Horváth Fruzsina, illetve Radócz Fanni ponterõs játékával 75-54-es sikert aratott. A félidõre kialakult az a 15 pontos különbség, amely meghatározta a mérkõzést. A fõvárosiak azóta is veretlenül vezetik a tabellát, míg a Tatabánya az ANB küzdelmei során 4 gyõzelemmel és 5 vereséggel rendelkezik.

Vasárnapra két mérkõzés marad. Elõbb 18 óra 30 perctõl a PEAC a Baját fogadja. A Baja az egyetlen csapat a legjobb nyolc között, amelyik az ANB Zöld Csoportjából érkezik. Nagy erõfelmérõ lesz számukra a pécsi összecsapás. A PEAC jól kezdte a szezont az ANB Piros csoportjában. A sérülések és a játékosok egyéb kötelezettségei miatt az utóbbi két meccsen nem jött össze a siker, de így is 50%-os 4/4-es mutatóval rendelkezik. A Zöld Csoportban a Baja 5 gyõzelemmel és 3 vereséggel bír. Ugyanakkor az utóbbi öt fellépése alkalmából négyszer gyõztesen hagyta el a pályát.

Az egymeccses negyeddöntõ párharcok sora vasárnap este 19 órától a Vasas Akadémia és az Ajka összecsapásával zárul. A két csapat november 28-án mérkõzött az ANB Piros Csoportjában és ekkor 78-57-es sikert aratott a Vasas a 20 pontos Budácsik Dorottya és a 16 ponttal, illetve 11 lepattanóval duplát elérõ Varga Alíz vezetésével. A Vasas 7 gyõzelemmel és 2 vereséggel a tabella harmadik helyét foglalja el. Az Ajka eközben 3 gyõzelemmel és 6 vereséggel a 9. pozíciót tudhatja magáénak. Itt is egyértelmûen a magasabban jegyzett gárda a favorit.

Menetrend

December 14., péntek
15:00 DEAC DSI – TFSE

December 15., szombat
14:30 Tatabányai Kosárlabda Club – Csata Diáksport Egyesület

December 16., vasárnap
18:30 PEAC-Pécs-Pingvinek – Bajai Nõ Kosárlabda Klub
19:00 Vasas Akadémia – Ajka – Cserpes Trudi

Hirdetés