Hirdetés
Magyarország

Kezdődnek a küzdelmek a Zöld csoportban:

:

Hirdetés

Szombaton 15 órától a Nyíregyházi Kosársuli – Kecskeméti KC mérkőzéssel elrajtolnak az ANB Zöld csoportjának küzdelmei.

A Zöld csoportot a világjárványtól függetlenül minden évben nehéz felvezetni, miután az itt szereplő csapatok saját klubjaikon belül eltérő helyzetben vannak. Láthatunk élvonalbeli egyesületek kötelékébe tartozó U23-as gárdákat, de akadnak olyan szereplők is, ahol a női szakágban a Zöld csoportos csapat a legmagasabb szinten versenyző együttest jelenti.

Természetesen ezeken belül az egyéni célok is abszolút eltérőek, egy későbbi profi pályafutás esetleges megalapozásától a játék élvezetéig széles skálán terjednek. Egy biztos, hogy idén is színes küzdelmekre számíthatunk. A legfontosabb a játéklehetőség és az, hogy rendszerben maradjanak a kosárlabdázni vágyók.

Átalakult a mezőny

Lesznek változások az elmúlt évadhoz képest. Ha megnézzük a márciusi leállás pillanatában látható első négy helyezettet (TFSE II., Atomerőmű KSC Szekszárd II., Kanizsai Vadmacskák SE, Bajai Női Kosárlabda Klub), akkor közülük a Szekszárd második csapata, a Nagykanizsa és a Baja a Piros csoportban szerepel, de a TFSE és az MTK is szorosabbra fűzte, több tekintetben újragondolta az együttműködését. Idén már TFSE-MTK II. néven látható a Zöld csoportos csapat.

Maradva az élvonalbeli kötődésnél az DVTK Miskolc U23-as alakulatát is érdemes kiemelni. A Piros csoportban feljutást megcélzó BKG Príma Akadémia szintén szerepeltet ebben a csoportban második csapatot. Voltak együttesek, amelyről nyáron lapunkban is hírt adtunk. Ismét versenyeztet az ANB rendszerében csapatot a Dávid Kornél KA. Az ELTE-Fortis együttesét, ahol Laklóth Anna edzőként debütál, egy részletes riportban mutattuk be. Újoncként mutatkozik be a Zsíros Akadémia Kőbánya, míg a korábbi Piros csoportos szereplés után ezúttal a Kecskemét a Zöld csoportban mutathatja meg magát.

Korábban kialakult egy stabil mag a Zöld csoportban olyan vidéki bázisokkal, mint Szeged, Nyíregyháza, Szombathely, Szolnok, Tata. Ezek az együttesek most is itt indulnak, ugyanúgy, ahogy a Kiss Lenke KA vagy éppen a Törekvés SE.

Az 1. forduló programja

Szeptember 26., szombat
15:00 Nyíregyházi Kosársuli – Kecskeméti KC

Szeptember 27., vasárnap
14:30 ELTE Fortis – Törekvés SE
15:00 Zsíros Akadémia Kőbánya – Tatai SE
16:00 Dávid Kornél KA – DVTK Miskolc U23

Október 17., szombat
15:00 Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – Szegedi Kosárlabda Egylet
16:00 TFSE-MTK U23 – Szombathelyi Egyetem