Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a negyeddöntõk Lengyelországban:

:

Hirdetés

Kedden megkezdõdnek a lengyel élvonalban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok. Kiélezett küzdelemre van kilátás.

Fordulatos alapszakaszt láthattunk Lengyelországban. Sokáig a Wisla Krakow tûnt befutónak az elsõ helyre, de elérte õket télen egy hullámvölgy. Ezt kihasználva az Artego Bydgoszcz lépett elõre az elsõ pozícióba és így a Wisla csak a második helyrõl várja a rájátszást. A szezont rendkívül gyengén kezdõ, idén is edzõt váltó és légiósokat cserélõ CCC Polkowice végül nagyot mentett és bejött harmadiknak. A címvédõ Sleza Wroclaw viszont az utolsó fordulók vereségei miatt az Energa Torun mögé az 5. pozícióba esett vissza.

A negyeddöntõk párosításai
Artego Bydgoszcz (1.) – Basket 90 Gdynia (8.)
Wis³a CanPack Kraków (2.) – InvestInTheWest AZS AJP Gorzów Wlkp. (7.)
CCC Polkowice (3.) – Pszczó³ka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin (6.)
Energa Toruñ (4.) – ¦lêza Wroc³aw (5.)

Az Artego Bydgoszcz gárdájának az elsõ hely ellenére nem lesz könnyû dolga. Már a negyeddöntõben a minõségi légiósokat felvonultató Gdyniával mérkõznek. Sokáig úgy nézett ki, hogy a télen többek között Chantelle Handy-vel is erõsítõ Gdynia magasabb rangsorolást szerezhet. Nem jött ki nekik a lépés, de a tapasztalt keretükkel bárkit meglephetnek. Ettõl függetlenül az élete szezonját futó Dragana Stankoviæ vezette Bydgoszcz az esélyes.

A Wisla Krakow és a Gorzow párharcában hazánkban is hosszabb idõt eltöltõ irányítók csatáját figyelhetjük. A krakkóiaknál Tamara Radocaj, míg a Gorzow-nál Natalie Hurst szerepel. A Wisla kerete ideálisabb szerkezetû. Sokkal jobban rotálható, több variációs lehetõséget kínál, így egyértelmûen esélyes ebben a párharcban. Ugyanez igaz a CCC Polkowice és a Lublin csatájára. A februárban kinevezett Maros Kovacik irányítása alatt szépen összeálló, olyan remek légiósok, mint Alysha Clark, Artemis Spanou vagy Temi Fagbenle repítette csapatnak nem okozhat gondot a továbbjutás.

A legjobban várt párharc az Energa Torun és a Sleza Wroclaw között zajlik. A címvédõ Wroclaw a Szekszárd elleni Európa Kupa párharc óta Elina Babkinával erõsített. Ennek ellenére elrontották a tavaszi meccseiket. Az Energa Torun nagy hajrával szerezte meg a pályaelõnyt, de ez nem életbiztosítás számukra. A Wroclaw egy jól szervezett, rutinos csapat, mely kifejezetten stabilan teljesített tavaly is a rájátszásban. Az ötödik helyük ellenére számolni kell velük akár a döntõbe jutás tekintetében is.

Hirdetés