Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a negyeddöntõk Olaszországban:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl szombatig rendezik az olasz bajnoki negyeddöntõk elsõ mérkõzéseit. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcokban mindenhol a magasabban rangsorolt gárda az esélyes, de lehetnek kiélezett csaták.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

Az alapszakasz elsõ helyét az utolsó fordulóban megszerzõ Famila Schio-nak lehet a legkönnyebb dolga. A Meccanica Nova Vigarano, mely már a nyolcaddöntõben is megszenvedett riválisával, nem képviseli azt a szintet, mint az élcsapatok. A Schio múlt héten bukta el az Európa Kupa elõdöntõjét, így több mint egy hete volt regenerálódni. Még az is beleférhet, hogy a negyeddöntõ párharcban a leterhelt sztárjaik, mint Allie Quigley, Sandrine Gruda vagy Jantel Lavender pihenõt kapjanak.

A második Umana Reyer Venezia vívja az egyik legpikánsabb párharcot. Az ellenfelük az Allianz Geas S.S.Giovanni lesz, akik az Olasz Kupa elõdöntõjében már legyõzték idén tavasszal a velenceieket. A Reyer hiába vonultat fel erõs, rutinos keretet, rendkívül hullámzó a teljesítményük. Ez pedig a play-off során visszaüthet. A Geas számára komoly lépéshátrány, hogy nyolcaddöntõt kellett vívniuk. Így két meccsel több van a lábukban és nem pihenhettek annyit, mint ellenfelük.

A Ragusa és a Lucca párharca papíron sokat ígér. Ugyanakkor a két csapat teljesen ellentétes ívet írt le idén tavasszal. A Ragusa megnyerte a kupát és összességében is jó teljesítményt nyújtottak. A Lucca, mely az idei évre szerényebb keretet rakott össze, még hullámvölgybe is került. Bravúr lenne tõlük a szorosabb párharc. A Ragusa viszont a Hamby, Kuster, Harmon, Romeo légiós-különítménnyel még meg is lepheti a Schio, Reyer kettõst a következõ hetekben.

Érdekes lehet a Fila San Martino di Lupari – Elcos Broni párharc. Ebbõl a duóból mindkét félnek óriási siker lenne az elõdöntõbe kerülés. Sok múlik azon, hogy a hazai pályáján bombaerõs Fila San Martino di Lupari tudja-e érvényesíti ebbõl adódó fölényét. A Broni adta a legnagyobb szaklapnál az év edzõjét. Túlzás nélkül a legnagyobb történet az olasz szezonban, hogy ezzel a szerényebb csapatukkal versenyképesnek bizonyultak az élmezõnnyel.

A párosítások

Famila Wuber Schio (1.) – Meccanica Nova Vigarano (8.)
Umana Reyer Venezia (2.) – Allianz Geas S.S.Giovanni (7.)
Passalacqua Ragusa (3.) – Gesam Gas&Luce Lucca (6.)
Fila San Martino di Lupari (4.) – Elcos Broni (5.)


A párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak és az elsõ, illetve szükség esetén a sorsdöntõ harmadik találkozót rendezi a magasabban rangsorolt gárda.

Hirdetés