Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a negyeddöntõk Törökországban:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán elrajtolnak a negyeddöntõ párharcok a török élvonalban. Három párharc is kifejezetten érdekesnek ígérkezik.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

A párosítások:
– Çukurova Basketbol (1.) – OGM Ormanspor (8.)
– Fenerbahçe (2.) – Beºiktaº (7.)
– Hatay Büyükºehir Belediyespor (3.) – Galatasaray (6.)
– Botaº (4.) – Mersin Büyükºehir Belediyespor (5.)

Krivacevic Tijana szereplését követve a 4. helyezett Botas és az 5. Mersin összecsapása kívánkozik az élre. A legkiélezettebb negyeddöntõ lehet. A felek január vége óta nem találkoztak és akkor még simán nyert a Botas, de ez a Mersin nagyon összeállt azóta. Kilenc meccset nyertek és csak egyszer veszítettek. A Cukurovát és a Fener-t is legyõzték. A litván válogatott center Gintare Petronyte, a szerb Sasa Cado, illetve Yvonne Anderson és Ashley Walker komoly minõséget hoz nekik. Nem lesz könnyû dolga a palánkok alatt a Botas centereinek, Krivacevic Tijana mellett Elizabeth Williams küzdhet igazán nagyot. A Botas-nak is volt egy igazolása tavasszal, õ az ausztrál válogatott Maddie Garrick.

A másik három párharcot nézve a Cukurova toronymagas esélyes az Ormanspor ellen. Ez még akkor is igaz, ha a sokáig veretlenül menetelõ gárda márciusban megtorpant. Úgy néz ki, hogy a kezdeti lendület után kiismerték õket a riválisaik. Ettõl függetlenül egy olyan csapattal, mint Alina Iagupova, Kelsey Bone, Chelsey Gray, Astou Ndour és Kim Mestdagh csak és kizárólag a döntõ lehet a cél. A Fenerbahce-t nagyon jól ismerhetjük. A Hartley, Plum, Verameyenka trió által vezetett keretükkel együtt. A Besiktas, ahol a francia válogatott irányító Olivia Epoupa olyan társaknak dirigálhat, mint Kelsey Mitchell vagy Evelyn Akhator, okozhat nekik fejfájást. Ugyanígy nyitott a Hatay – Galatasaray derbi is. A Hatay a téli meggyengülése óta rendezte sorait, de szûkös a keretük. Ezen pedig kifoghat a Moriah Jefferson, Victoria Macaulay, Monika Grigalauskyte és Farhiya Abdi négyesét felvonultató Galata.
 

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Hirdetés