Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a török elõdöntõk:

:

Hirdetés

Megkezdõdnek az elõdöntõ párharcok Törökországban. A Fenerbahce a Mersin együttesével találkozik, míg a Galatasaray ellenfele az Európa Kupa döntõjéig menetelõ Kayseri Kaski lesz.

Elképesztõ terhelés alatt vannak a török sztárcsapatok játékosai. Az Euroliga nyolcas döntõje után a Fenerbahce és a Galatasaray már szerdán újra pályán lesz. Ez bizony azt jelenti, hogy egy hét alatt az ötödik tétmeccsükre készülnek, ami már nem is az európai férfi kosárlabda szintje, hanem az NBA-t idézi a mérkõzésszám. Mindkét csapaton az segíthet, hogy vannak olyan játékosaik, akiket csak a hazai bajnokságban foglalkoztatnak. A Fenerbahcenál Cappie Pondexter, a Galatasaraynál Sylvia Fowles lehet a friss erõ.

A két elõdöntõ toronymagas favoritjai természetesen a sztárcsapatok, de ne felejtsük el, hogy mindkét gárda csalódásból érkezik. A Fenerbahce már-már a döntõben érezhette magát az Euroligában, amikor Penny Taylor kidõlt és a Rivas Ecopolis kiénekelte a sajtot a szájukból. A Galatasaray pedig rendezõként bukott hatalmasat a nyolcas döntõben, mivel csak az 5. helyet tudták megszerezni, ráadásul a nagy riválisuktól is kikaptak.

Az biztos, hogy az elõdöntõ meccsein a két sztárcsapat nem fog pörögni. A döntõre várhatóan a felfokozott hangulat és a várakozás a fáradt lábakat is új erõvel tölti el, de addig valahogy el kell jutni. A Fenerbahce útját az a Mersin állhatja, amely nagy meglepetésre február elején legyõzte George Dikeoulakos alakulatát. A Mersin – amely negyedik helyen zárta az alapszakaszt – szokás szerint amerikai játékosokra épít. A csapat pontkirálya a TTT Rigából ismerõs Shavonte Zellous, aki 18.6 pontot átlagol, de itt pattogtat az török nõi kosárlabdázás elsõ külföldön is jegyzett játékosa Tuğba Palazoğlu.

A Galatasarayra egy fokkal erõsebb ellenfél vár. Taurasiék az Európa Kupa döntõs Kayseri Kaski alakulatával mérik össze az erejüket. A Kayserit talán be sem kell mutatni senkinek, mivel tavaszi menetelésüket végig kísértük. Náluk olyan jó nevek pattogtatnak, mint Latoya Sanders, Donneka Hodges, Nakia Sanford vagy éppen Anna De Forge. A Kayseri jelenleg egyértelmûen a harmadik számú török gárda és bizony kellemetlen helyzetbe hozhatják a magasabban jegyzett ellenfelüket. Taurasiéknak oda kell figyelni, nem véletlen, hogy Tina Charlest az Euroliga nyolcas döntõjének utolsó két mérkõzésén már pihentette Ceyhun Yildizoglu.

Az elõdöntõ párharcok az egyik fél harmadik gyõzelméig tartanak és 2-2-1-es rendben bonyolítják le õket. Azaz az elsõ kettõ és szükség esetén az ötödik találkozó lesz a magasabban rangsorolt gárdák otthonában.

Az elõdöntõk menetrendje

Április 4., szerda
19:00 Galatasaray Medical Park – Kayseri Kaski
20:00 Fenerbahçe – Mersin Büyükºehir Belediyesi

Április 6., péntek
19:00 Galatasaray Medical Park – Kayseri Kaski
20:00 Fenerbahçe – Mersin Büyükºehir Belediyesi

Április 9., hétfõ
18:30 Mersin Büyükºehir Belediyesi – Fenerbahçe
19:00 Kayseri Kaski – Galatasaray Medical Park

Ha szükséges:
Április 11., szerda
18:30 Mersin Büyükºehir Belediyesi – Fenerbahçe
19:00 Kayseri Kaski – Galatasaray Medical Park

Április 14., szombat
15:00 Galatasaray Medical Park – Kayseri Kaski
17:00 Fenerbahçe – Mersin Büyükºehir Belediyesi

Hirdetés