Hirdetés
Európa

Kezdődnek az elődöntő párharcok Spanyolországban:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön elrajtolnak az elődöntő párharcok a spanyol élvonalban. A párharcok oda-visszavágós rendszerben zajlanak és így vasárnap estére ki is alakul a finálé párosítása.

Szerdán indul a Valencia és a Girona párharca. Az alapszakaszban a Valencia lett a második, így a párharc visszavágóját rendezi majd az Európa Kupa győztese. Az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccset a Valencia nyerte, de a két gárda eddigi legfontosabb összecsapásán, a Spanyol Kupa döntőjében a Girona bizonyult jobbnak 72-62 arányban. Akkor a címmeccseken szerzett nagyobb rutin döntött a Girona javára. Az MVP Chelsea Gray 10 ponttal vezette győzelemre csapatát, melynek legeredményesebbje a 13 pontos Julia Reisingerova lett, míg Sonja Vasic 11 ponttal zárt. A Valenciánál Rebecca Allen jegyzett 10 pontot. Azóta a Valencia is egy trófeával gazdagodott és láthattuk Szekszárdon, hogy még Laura Gil hiányában is mennyire egyben van a csapatuk. Esélyesként lépnek pályára és számukra még talán kedvező is volt, hogy a Covid miatt az Ensino Lugo-val vívott negyeddöntő visszavágót halasztani kellett és így lendületben maradtak. A Gironának nagy nehézség, hogy a Tenerife elleni negyeddöntő párharc lezárása, azaz április 3. óta nem vívtak tétmeccset.

Csütörtökön kezdődik a Salamanca és a Gernika csatája. A Salamanca nyerte az alapszakaszt, így ebben a párosításban ők rendezik a második mérkőzést. Roberto Iniguez együttesét nem kell bemutatni, a Sopronnal vívtak elődöntőt az Euroligában és ezt követően nagy csatára kényszerítették a Jekatyerinburgot a fináléban. Rendkívül mély kerettel dolgoznak, mely szigorú játékrendszer mellett kiváló védekezésre építve egy hatékony csapatot formál. Tiffany Hayes nevét pedig a hétvégén az is megismerte, aki kevésbé követi a női szakág nemzetközi körforgását. Egyértelműen esélyesek. A Gernika negyedik helyen zárt a spanyol alapszakaszban. Némileg leszakadtak a három kiemelkedő gárda mögött. Március végén és árpilis elején három vereségük is volt. A negyeddöntő első meccsét is elbukták, de megbízható légiósokkal (Nadia Gomes, Roso Buch, Angie Björklund, Margaret Roundree, Laura Cornelius) megnehezíthetik a Salamanca dolgát, ha az Euroliga döntőse nem tudott megfelelően regenerálódni.

ÉLŐ STATISZTIKÁK ITT

Hirdetés