Hirdetés
Nagyvilág

Kezdődnek az elődöntők Ausztráliában:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult az ausztrál profi liga, a WNBL buborékos alapszakasza és szerdán már az elődöntőkkel folytatódik a küzdelem. A mérkőzések a FIBA YouTube csatornáján élőben követhetőek.

Az alapszakaszt 11 győzelemmel és 2 vereséggel a Southside Flyers nyerte, akik mögött három csapat: a JCU Townsville Fire, az UC Capitals és a Deakin Melbourne Boomers is 9/4-es mutatóval zárt. Ez a négy gárda küzdhet a rájátszásban a bajnoki címért. Az egyéni elismeréseket kiosztották a napokban. Az MVP Steph Talbot (Adelaide Lightning) lett, aki megkapta az év védőjátékosa díjat is. Az év edzője elismerést Shannon Seebohm (JCU Townsville Fire) kapta. A legjobb hatodik játékosnak Zitina Aokuso (JCU Townsville Fire) bizonyult, míg az év fiatalja Shyla Heal (JCU Townsville Fire) lett.

A WNBL 2020-as szezonjának első ötösét Liz Cambage (Southside Flyers), Steph Talbot (Adelaide Lightning), Cayla George (Melbourne Boomers), Katie Ebzery (Perth Lynx) és Lauren Nicholson (JCU Townsville Fire) alkotja. A második ötöst pedig: Sara Blicavs (Southside Flyers), Shyla Heal (JCU Townsville Fire), Tess Madgen (Melbourne Boomers), Maddy Rocci (UC Capitals) és Ezi Magbegor (Melbourne Boomers).

Az elődöntőben Southside Flyers – JCU Townsville Fire és UC Capitals – Deakin Melbourne Boomers párharcok lesznek.

A lebonyolítás értelmében az alapszakasz első két helyezettjének csatájából (Southside Flyers – JCU Townsville Fire) a győztes automatikusan döntőbe jut. A vesztes a UC Capitals – Deakin Melbourne Boomers párharcok győztesével mérkőzik pénteken a fináléba kerülésért.

A Southside Flyers együttese kiemelkedni látszik a mezőnyből. A 23.6 pontot és 8.2 lepattanót átlagoló világklasszis center Liz Cambage vezeti a csapatukat. Mellette Sara Blicavs és Rebecca Cole is 14.5 pontot jegyez meccsenként, de Jenna O’Hea és Leilani Mitchell eredményes játékát is ki kell emelni. A legsokoldalúbb kerettel rendelkeznek. Az elődöntőbeli ellenfelüket a Townsville Fire-t a november eleje óta tartó buborékos alapszakaszban előbb 101-89-re, majd 94-70-re verték. A Fire Lauren Nicholson és az évad legjobb fiataljának választott Shyla Heal köré épül. Itt egyértelműen megnevezhető az esélyes, ez pedig a Flyers.

A másik párban már nem lehet ennyire karakteresen fogalmazni. Tavaly is elődöntőt vívott az UC Capitals és a Deakin Melbourne Boomers. Akkor a Canberra jutott tovább és végül egymást követő második évben a trófeát is elhódították. Az elmúlt két évad bajnoka idén a korábbiaknál valamivel hullámzóbb szezont fut.  Kelsey Griffin sérülésből visszatérve 12 pontos átlaggal segítette a csapatukat. Maddy Rocci nagy éve az idei, 16.2 pontot és 3.5 gólpasszt átlagol. Marianna Tolo pedig továbbra is megkerülhetetlen vezér. A Melbourne Boomers az egykoron hazánkban is remeklő Cayla George, a még mindig rendkívül fiatal Ezi Magbegor és Tess Magden hármasára épít. A két csapat első meccsét a Canberra nyerte 67-50-re, míg a másodikat 73-67-re a Melbourne.

Menetrend – december 16., szerda

8:00 UC Capitals – Deakin Melbourne BoomersÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

10:15 Jayco Southside Flyers – JCU Townsville FireÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Fotó: WNBL

 

Hirdetés