Hirdetés
Nagyvilág

Kezdődnek az elődöntők Ausztráliában:

:

Hirdetés

Vasárnaptól megkezdődnek Ausztráliában a helyi profi liga, a WNBL elődöntő párharcai. Rövid felvezetés.

Az elődöntők párosításai:
Southside Flyers (1.) – Adelaide Lightning (4.)
UC Capitals (2.) – Melbourne Boomers (3.)
A párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak és szükség esetén a sordöntő harmadik találkozót a magasabban jegyzett alakulat rendezi.

A Canberra és a Melbourne között kezdődik előbb a küzdelem. A két csapat idei három meccséből az elsőt nagy különbséggel nyerte a Melbourne (107-72), majd a következő kettőt minimális különbséggel a Canberra. Legutóbb hosszabbítást követően. Azonos mutatóval, 15 győzelemmel és 6 vereséggel zártak az alapszakaszban.

A Canberra csapatát erősíti a kanadaiak zsenije, az MVP-nek megválasztott Kia Nurse, de mellette a francia válogatott irányítója Olivia Epoupa és az ausztrálok klasszisa Marianna Tolo is az olimpiai selejtezők után tér vissza az elődöntőre. Nagy erősítés volt számukra, hogy szezon utolsó heteire Kelsey Griffin felépült és becsatlakozott. A Melbourne keretéből a korábbi soproni center Cayla George emelkedik ki. Mellette Lindsay Allen, Ezi Magbegor és Madeleine Garrick kiemelkedő tudására is építhetnek. Kiegyenlített, megjósolhatatlan küzdelemnek ígérkezik ez a párharc.

A felső ágon kedden kezdődik a csata. A Southside Flyers és Adelaide Lightning egymás elleni eredményeit nézve: az alapszakaszt megnyerő Southside kétszer verte az Adelaide alakulatát. Január elején egy 104-93-as meccsen mutatott erőt az Adalaide. Annak ellenére, hogy hullámzó volt az alapszakaszuk, ebbe az eredménybe kapaszkodhatnak.

Az alapszakaszgyőztes Southside Flyers kerete Rebecca Cole, Mercedes Russell, Leilani Mitchell és Sara Blicavs köré épül. Meg kell küzdeniük a válogatott csapatkapitánya, Jenna O’Hea kiesésével. A magyar szurkolóknak pedig talán a legérdekesebb, hogy itt szerepel a hazánkban is hosszabb időt eltöltő Louella Tomlinson. Az Adalaide munkáját még több sérülés hátráltatta. Crystal Langhorne is a soraikban volt a szezon elején, de térdsérülést szenvedett. Elveszítették a válogatottban is számításba vett Nicole Seekamp-et január végén. Brianna Turner, Lauren Nicholson és Stephanie Talbot hármasára maradt a feladat, hogy a rájátszásban minél tovább vigye őket.

Fotó: UC Capitals

Hirdetés