Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Franciaországban:

:

Hirdetés

Múlt héten szerdán lezárult a francia élvonalban az alapszakasz. Franciaországban negyeddöntõket nem rendeznek: a tabella elsõ négy helyezettje játszik a bajnoki címért, míg az 5-8. helyen végzett gárdák az 5. helyért. Az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõk párosítása nagy csatát ígér.

A döntõbe jutásért Lattes Montpellier (1) – Charleville-Mézières (4) és Bourges (2) – Villeneuve d’Ascq (3) párharcok lesznek. A küzdelem 1-2-es rendszerben zajlik. Ez azt jelenti, hogy az alacsonyabban rangsorolt gárdák rendezik május 4-én, szerdán az elsõ meccseket. A második és szükség esetén a harmadik találkozókra a magasabban rangsorolt együttesek otthonában kerül sor.

A Bourges és a Villeneuve d’Ascq rivalizálását idén talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez a két csapat vívta az Európa Kupa döntõjét is. Abban a párharcban rendkívül pontszegény, küzdelmes mérkõzéseket rendeztek. Végül a lille-i összecsapáson a Bourges 10 pontos hátrányból felállva 11 pontos gyõzelmet aratott. A visszavágót pedig uralták Celine Dumcercék. A legnagyobb differencia akkor 22 egység volt a felek között. A két gárda legutóbbi bajnoki mérkõzését viszont a Villeneuve d’Ascq nyerte és összességében – az egész éves teljesítményt nézve – a csapatok között nagy különbség nem mutatkozik. Minden beharangozó kiélezett küzdelmet jósol.

A másik ágon a friss kupagyõztes Lattes Montpellier az egyértelmû esélyes. Ugyan idén nemzetközi kupában nem indult, de a Montpellier a bajnokságban egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Megérdemelten nyerték meg az alapszakaszt, mely során az aktuális riválisukat kétszer is 11 ponttal verték.

Hirdetés