Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Oroszországban:

:

Hirdetés

Kedden az orosz élvonalban megkezdõdnek az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok. A Jekatyerinburg és a Kurszk továbbjutására van a legnagyobb esély.

Az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburg a negyedik helyezett Krasznojarszkkal mérkõzik a fináléba kerülésért. A két csapat kerete, lehetõségei között óriási a különbség. Itt még a sorsdöntõ harmadik meccs kikényszerítése is emberfeletti bravúr lenne a Krasznojarszktól. A két gárda õszi meccsén 111-60-as gyõzelmet aratott a Jekatyerinburg a riválisa otthonában. A január 20-án rendezett jekatyerinburgi bajnoki mindössze 74-58-as hazai sikert hozott. Ugyanakkor az volt az edzõváltás utáni átvezetõ meccse a címvédõnek, amikor megbízott szakmai stáb készítette fel a játékosokat a megmérettetésre. A Jekatyerinburgnak elsõsorban a Final Four-ra való felkészülés miatt lenne fontos, hogy gyorsan, lehetõleg két meccs alatt lezárja a párharcot.

A trónkövetelõ Dinamo Kurszk elõtt nehezebb feladat áll, hiszen a szintén Euroligás Nagyezsda Orenburggal mérkõznek. Idén a szûkösebb orenburgi gazdasági lehetõségek miatt egyértelmûen a kurszki keret az erõsebb. Ezt mutatják az egymás elleni eredmények is. Õsszel Orenburgban 74-60-ra nyert a Kurszk, majd a februári meccsen 84-74-re. Ugyanakkor az Orenburg egy jóval erõsebb kihívó, mint a Krasznojarszk. Egy gyengébb formával, dekoncentráltabb játékkal a kurszki gárda könnyen beleszaladhat hárommeccses párharcba. Ez pedig az Euroliga Final Four elõtt nem jönne jól neki.

Téli válsága után, amikor Maros Kovacik vezetõedzõt is elküldték, tavaszra rendezte sorait az Orenburg. Sajtóhírek szerint idén a gazdasági vállalásait is pontosan teljesítette a klub. Két amerikai légiósuk Brionna Jones és Emma Cannon pedig remek szezont fut. A Kurszk az alapszakasz végén nagy pofonba szaladt bele Jekatyerinburgban, ezért lettek az alapszakaszban másodikak. Várhatóan azonban Lucas Mondelo össze fogja rakni ezt a csapatot a következõ hetekre, hiszen céljuk az Euroliga gyõzelem és a bajnoki cím.

Hirdetés