Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Oroszországban:

:

Hirdetés

A topligák közül elsõként Oroszországban már az elõdöntõhöz érkeztek a bajnoki küzdelmek. A Jekatyerinburg nem hibázhat az MBA Moszkva ellen, míg a Dinamo Kurszk – Nagyezsda Orenburg párharcban lehetnek szorosabb meccsek.

A címvédõ Jekatyerinburg, mely az Euroligában a Sopronnal vív elõdöntõt április 12-én, az MBA Moszkvával találkozik. A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart és az Oroszországban jól bevált menetrend szerint 2-2-1-es rendszerben zajlik. Az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik találkozót rendezi a magasabban jegyzett csapat. Meglepõ lenne, ha addig jutnának a csatározások ezen az ágon. Sõt az is, ha nem zárná le söpréssel a párharcot a Jekatyerinburg. A Sopronhoz hasonlóan a Jekatyerinburg számára is elsõsorban a formaidõzítés, a ritmus szinten tartása az év ezen szakaszában a Final4 elõtt a legfontosabb.

Nincs egy súlycsoportban a két gárda. Sokáig a szezon pontrekordját is éppen az MBA Moszkva ellen tartotta a Jekatyerinburg, miután 115-39-re kiütötték õket. Azóta már a Dinamo Moszkva ellen volt egy 118 pontos meccse is a sztárcsapatnak. Ettõl függetlenül az MBA Moszkva az orosz középmezõnybõl kifejezetten elégedett lehet az idei évével. Légiósok nélkül, saját bázisukkal dolgoznak és így is olyan együtteseket tudtak kiegyensúlyozott teljesítménnyel megelõzni, mint például a minõségi vendégmunkásokat felvonultató Krasznojarszk. Az Európa Kupában pedig a rájátszásban a Botas-t búcsúztatták, de a play-off során még a Gironát is verték hazai pályán.

A másik ágon a Dinamo Kurszk és a Nagyezsda Orenburg között élesebb küzdelem is kialakulhat. Az Euroliga Final4 egyik résztvevõje mérkõzik az Európa Kupa döntõsével. Ez finoman szólva sem hangzik rosszul. A bajnokságban mindkét egymás elleni meccset a Kurszk nyerte, 16, illetve 18 pont különbséggel. A kurszkiak is hasonló cipõben járnak, mint a többi gárda, mely az Euroliga négyes döntõjére készül. Lucas Mondelo habitusát ismerve biztosak lehetünk benne, hogy magas ritmusú, kõkemény edzésmunka zajlik. Kifejezetten szerencsés számukra, hogy minõségi ellenféllel találkoznak. Rendkívül hasznos visszajelzéseket kaphatnak.

A Nagyezsda Orenburg csütörtökön vívta ki az Európa Kupa döntõjébe jutást a Famila Schio ellen. Amikor szombaton pályára lépnek Kurszkban, az lesz március 21. óta az ötödik tétmeccsük. Nem szabad elfelejteni, hogy múlt hétvégén túlóráztak a Krasznojarszk ellen a negyeddöntõben. Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire tud regenerálódni az Orenburg. Egyáltalán mi a szándék a klubnál, hiszen szerdán már kezdõdik az Európa Kupa döntõ párharca a Lattes Montpellier-vel. Az pedig sokkal több sikerélménnyel kecsegtet számukra. Bár nagyon szépen összerakta Victor Lepana tavaszra az Orenburgot és egyértelmûen versenyképesek, de meglepetés lenne, ha három gyõzelmet tudnának szerezni a Kurszk ellen.

Hirdetés