Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Romániában:

:

Hirdetés

Kedden megkezdõdnek az elõdöntõ párharcok a román élvonalban. Minden a két kiemelkedõ gárda, a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti továbbjutása mellett szól.

Az alapszakaszgyõztes, friss kupagyõztes ACS Sepsi SIC az ICIM Arad gárdájával mérkõzik. A negyeddöntõben a sepsiszentgyörgyi alakulat a CSM Oradea együttesét úgy verte, hogy a párharc mindhárom meccsén 100 szerzett pont fölé jutott. Ez nagyon jól mutatja, hogy a román mezõnyben milyen mértékû a fölényük. Az Arad sem fut rossz szezont és nekik nagyon nagy siker volt, hogy a Targoviste legyõzésével a négy közé jutottak. A két csapat négyszer találkozott idén. A két õszi derbi, még október és november elején, szorosabban alakult és „csak” 10-10 ponttal nyert a Sepsi-SIC. A januári és a márciusi viszont kiütéses differenciát hozott. Most is ez várható.

A CS Municipal Satu Mare és az CSTBv Olimpia CSU Brasov párharca is hasonlóan nagy különbséget ígér a magasabban ragsorolt gárda számára. A Szatmárnémeti már a Román Kupa négyes döntõjén is bizonyította, hogy magas szintet tud hozni. Bár a koncentráció nem mindig volt a helyén a Kolozsvár elleni negyeddöntõben, de még 21 pontos hátrányból talpra állva is nyertek egy alkalommal. Magabiztosan léptek tovább. A brassói együttes hullámzó szezont fut, extra meccsekkel, de érthetetlen leolvadásokkal. Ezek közé tartozik, hogy például a negyeddöntõ elsõ felvonásán a Phoenix Constanta ellen elbuktak hazai pályán. Igaz, utána simán hozták a következõ három összecsapást. A két csapat októberi találkozása alkalmával a Brassó bravúrgyõzelmet ért el. Utána viszont a Szatmárnémeti úgy nyert ellenük háromszor, hogy minden alkalommal legalább 90 pontot jegyeztek.

A párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak és 2-2-1-es rendszerben zajlanak. Az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda.

Hirdetés