Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdnek a szlovák élvonalban az elõdöntõ párharcok. A fináléba kerülésért MBK Ruzomberok – SBK Samorin és Pie¹»anské Èajky – YOUNG ANGELS Ko¹ice csaták jönnek.

Fotó: Facebook.com/PiestanskeCajky/

Fotó: Facebook.com/PiestanskeCajky/

Az elõdöntõ párharcok közül a Pie¹»anské Èajky és a YOUNG ANGELS Ko¹ice csatája tûnik a kiegyenlítettebbnek. A két csapat az egész szezonban nagy versenyfutásban volt. Az alapszakaszban a mezõnybõl kimelkedni látszó rózsahegyiek mögött a kassai fiatalok szerezték meg a második helyet. A középszakasz végére azonban a Pöstyén megelõzte riválisát és ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban páylaelõnyben lesz.

A bajnoki mérkõzések eredményeit tekintve 2-2 a csapatok egymás elleni mérlege. A Szlovák Kupa elõdöntõjét kiélezett küzdelemben 53-48-ra a Pöstyén nyerte. A rutin esélyessé teszi õket a bajnoki elõdöntõben is. Kassai oldalon olyan tapasztaltabb trió, mint Jessica Lubin, Janee Thompson és a rájátszásra szerzõdtetett Monica Engelman hármasa nem vonul fel. Nem szabad megfeledkezni Ivana Jakubcová ponterõs teljesítményérõl sem.

Az elmúlt hetek eredményeit nézve a pöstyéni csapatnak a CEWL trófeájának elhódítása is önbizalmat adhat. A Young Angels alakulatának ugyanakkor veszíteni valója nincs. A kassai fiatalok óriási lelkesedéssel játszanak. Zuzuna Zirkova kiválóan tudja motiválni õket, igaz a tapasztalatlanságuk helyenként hullámzó formában mutatkozott meg. Kifejezetten éles, kiélezett párharcra készülhetünk.

A másik ág nem ígér nagy izgalmakat. Az MBK Ruzomberok kiemelkedik a mezõnybõl. A Pöstyén és a Kassa gárdájában még benne van a potenciál, hogy megszorongassák õket, a somorjai együttesben viszont nincs. A két csapat játékerejét ugyanis nem lehet összehasonlítani. A legutóbbi találkozásuk alkalmával február 23-án a Rózsahegy 95-44-es sikert aratott. Két sérülés hátráltatta a munkát az MBK Ruzomberok alakulatánál. A klub honlapja azonban arról adott hírt, hogy Egle Siksniute és Janeesa Jeffery is pályára léphet. Ez még tovább növeli a rózsahegyi esélyeket.

Hirdetés