Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdnek Törökországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok. Vajda Anna csapata a Hatay a Mersin együttesével mérkõzik, míg a Fenerbahce ellenfele az AGÜ lesz.

A Hatay és a Mersin az évad két meglepetéscsapata, hiszen a Fener mögé odaértek a második és a harmadik helyre, ezzel megelõzve két Euroliga résztvevõ gárdát. A két csapat az alapszakasz utolsó fordulójában vívott fontos rangadót és azt a Hatay nyerte. Ezzel biztosították be Vajda Annáék a második helyüket és ezzel együtt a pályaelõnyt a tabellán. Mindkét csapatban közös, hogy szülõsebb rotációval dolgoznak és nagy szerep hárul a rutinosabb légiósokra. Mindkét együttesnek rendkívül fontos volt, hogy az Euroliga Final Four miatt egy hetet tolódott az elõdöntõk kezdete, mindképpen lehetõséget kínált a regenerálódásra ez az idõszak.

Vajda Annáék a fehérorosz Snytsina nélkül vívták ki a négy közé jutást, míg a Mersinnél Angel McCoughtry küzdött sérüléssel az alapszakasz végén. A negyeddöntõk során újra ponterõs játékot mutatott, csakúgy, mint az elmúlt szezonban még Sopronban pattogtató Bria Hartley. A hazai pálya a Hatay mellett szól, de nincs nagy különbség a két keret között és Mersin klasszisait sem szabad lebecsülni. Ettõl függetlenül magyar szempontból óriási siker lenne, ha Vajda Annáék eljutnának a fináléba.

A másik ágon két Euroliga csapat a Fenerbahce és az AGÜ mérkõzik. A Fener szerdán játszotta 50. tétmérkõzését idén. Rendkívüli menetelésben vannak és igazából a legnagyobb kérdés az, hogy hétrõl hétre meg tudnak-e újulni. A Fener-nél összességében elégedetten értékelték az Euroliga bronzérmet, hiszen a mérsékeltebb török véleményformálók is elismerték, hogy az orosz gárdák erõsebbek voltak. Az AGÜ komoly mélypontról jött vissza. Az Európa Kupa elõdöntõje, illetve a Galatasaray elleni siker azt mutatja, hogy a szezon végére sikerült rendezni a sorokat, így kiegyenlített csatára számíthatunk.
 

Hirdetés