Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az elõdöntõk!:

:

Hirdetés

Kedden délután kezdõdnek az elõdöntõk a Magyar bajnokságban. Sajnos a felvezetés nem a sportról szólt és az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy a Sopron, a Gyõr és a ZTE mellett melyik lesz a negyedik csapat az elõdöntõben. Kedden délben eldõlt, hogy a Pécs. Bízzunk benne, hogy innentõl kezdve a játéké lesz a fõszerep.

UNIQA-Euroleasing Sopron – ZTE NKK

Az elõdöntõnek Fegyverneky Zsófia nélkül nekivágó Sopron a párharc esélyese. A két gárda az idei évadban már háromszor találkozott és mindegyik alkalommal a Sopron diadalmaskodott. A két csapat legérdekesebb mérkõzése a Magyar Kupa elõdöntõje volt, ahol még a negyedik negyedben is fel tudott zárkózni 6 pontra a ZTE.

A zalaiak a gyõri találkozón kemény védekezésre alapozva megtalálták azt a játékot, amivel kizökkentették Székely Norbert együttesét. Hogy Gáll Tamás alakulatának ez a játék elég-e egy mérkõzés elhódítására a párharcban, az megjósolhatatlan. Egy biztos, a Sopronnak a célja a párharc minél elõbbi lezárása lehet, melyre jó esély kínálkozik akár már pénteken.

>>> Alapszakasz

>>> Magyar Kupa

>>> A párharc menetrendje

 • 1. mérkõzés:
  UNIQA-Euroleasing Sopron – ZTE NKK – április 3., kedd 18.00
 • 2. mérkõzés:
  ZTE NKK – UNIQA-Euroleasing Sopron – április 6., péntek 17.30
 • 3. mérkõzés (ha szükséges):
  UNIQA-Euroleasing Sopron – ZTE NKK – április 9., hétfõ 18.00

UNI SEAT Gyõr – Pécs 2010
 

KÜLÖNVÉLEMÉNY

A Gyõr – Pécs párharcnak a felvezetése lehet, hogy izgalmasabb és fordulatosabb volt, mint amilyenek a mérkõzések lesznek. Sajnos… Nem lehet elégszer elismételni, rendkívül káros az egész szakágra nézve, hogy a tartozások miatti vitás kérdéseket nem sikerült az alapszakasz utolsó játéknapjáig rendezni és mindössze másfél nappal a feldobás elõtt dõlt el az egyik elõdöntõs csapat kiléte.


Félreértés ne essék, a probléma ezen része nem az élvonalbeli gárdák hibája. A Pécs és elõtte a Baja ügye tökéletesen rávilágított a versenykiírás hiányosságaira és arra, hogy a jövõben olyan jogi környezetet kell teremteni, amivel az alapszakasz végéig minden ehhez hasonló vitás kérdést rendezni lehet. Nem szabad, hogy hosszú hónapokon át húzódó ügyek miatt (amiket korábban le lehetett volna zárni), úgy bonyolítsák le a rájátszást, hogy 0-20-ak és kizárások röpködnek a sajtóban. Mégis milyen képet fest ez a hazai nõi kosárlabdáról? Hogy tudnak így a Gyõr, a Pécs és a Vasas szakvezetõi felelõs munkát végezni, ha nem tudják ki lesz a következõ ellenfél vagy éppen milyen célért játszanak?

Nagy Norbert,

wbasket.hu fõszerkeztõ

Az biztos, hogy egyik gárdának sem alakult kedvezõen a felkészülés a párharca. A Gyõr már március 25-én lezárta a negyeddöntõt a Baja ellen. Füzy Ákos csapatának pénteken lett volna egy felkészülési mérkõzése a Brnóval, melyet azonban sérülésekre hivatkozva a cseh gárda lemondott. Ritka, hogy másfél hét szünet van a rájátszásban, ilyenkor a szakmai stábnak nagyon gondosan oda kell figyelnie, hogy megmaradjon a csapat ritmusa és élesek legyenek a játékosok. A pécsiek pedig a jövõt firtató kérdések közepette kell, hogy a találkozóra koncentráljanak. Ez sem egy leányálom…

A két csapat idén háromszor mérte össze az erejét. Mindegyik alkalommal a gyõriek ünnepelhettek gyõzelmet. Két mérkõzés egyoldalúan alakult, egyedül az alapszakasz végén tudta megszorongatni Euroligás ellenfelét a Pécs. A mérkõzések tapasztalata azt mutatja, hogy a baranyaiaknak a Gyõr futós játéka nem ízlik és a keret mélysége sem adott ahhoz, hogy 40 percen át kitartsanak. Ennek ellenére a Pécs egészen biztos, hogy nem feltett kézzel fut ki a pályára és mivel ebben a párban a Gyõrnek van veszíteni valója, egy mérkõzésen akár meglepetés is születhet.

>>> Alapszakasz

>>> Magyar Kupa

>>> A párharc menetrendje

 • 1. mérkõzés:
  UNI SEAT Gyõr-Pécs 2010 – április 4., szerda 18.00
 • 2. mérkõzés:
  Pécs 2010- UNI SEAT Gyõr – április 8., vasárnap 18.00
 • 3. mérkõzés (ha szükséges):
  UNI SEAT Gyõr-Pécs 2010 – április 11., szerda 18.00
Hirdetés