Hirdetés
Európa

Kezdődnek az Euroliga negyeddöntő párharcai:

:

Hirdetés

Szerdán elkezdődnek női kosárlabda Euroliga negyeddöntő párharcai. Két párosításban indulnak meg a küzdelmek.

Frissítés: Az USK Praha a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium tiltó rendelete miatt nem rendezheti meg a Famila Schio elleni mérkőzést. 

Az a párharc is elesett az első körben az Euroliga negyeddöntői közül, amelyik egy héttel ezelőtt talán még a legbiztosabb pontnak tűnt. Egy moszkvai hatósági döntés miatt a fertőzöttnek nyilvánított területekről az Oroszországba beutazókra 14 nap karatén várna, így a jekatyerinburgi útra készülő Lattes Montpellier rendkívül nehéz döntési helyzetbe került és végül nem vállalta a túrát.

Sok kritika éri a FIBA-t szerte a kontinensen, de nincs irigylésre méltó pozícióban a nemzetközi szövetség. A döntések nem egy-egy nemzet vagy sportági szereplő ellen születnek. Ezek mögött egyetlen cél húzódik meg, hogy április végéig, amíg a WNBA játékosok még Európában tartózkodnak, bajnokot lehessen hirdetni a két európai sorozatban és lehetőleg minél több pályán elért eredménnyel történjen mindez meg.

A negyeddöntők az egyik fél második sikeréig tartanak. Az első és szükség esetén a harmadik meccset rendeznék a magasabban rangsorolt gárdák otthonában. A hivatalos játéknapok március 11., 18. és 25.

A szerdai program magyar idő szerint 17 óra 30 perckor a Fenerbahce és a Bourges összecsapásával indul. A törökök a B-csoportot magabiztosan nyerték és az utolsó 15 fellépésükből 14 alkalommal győztesen hagyták el a pályát. Alina Iagupova és Cecilia Zandalasini mellé Chelsea Gray is befutott, miközben a török mag hónapról hónapra egyre jobban megtalálja a helyét Victor Lapena rendszerében. A Bourges Franciaországban jó formát mutat, január eleje óta nem találtak legyőzőre. Az EL-csoportmeccsek közül viszont az orenburgi vereségük sokba került, csak negyedik helyen érkeztek a rájátszásba. A hétvégén Marissa Coleman és Elin Eldebrink is extrán játszott, szükségük lenne még több egyéni villanásra. Például Ana Dabovic-tól. A Bourges 2015 óta nem nyert meccset a negyeddöntők során és bravúr lenne, ha most megszakadna ezen sorozatuk.

Este, egészen pontosan 20 órától jön az LDLC Asvel Feminin és a Nagyezsda Orenburg találkozója. Itt az a kérdés, hogy a második meccsre miként fog eljutni a francia csapat, illetve az Orenburgot hazatéréskor veszélyezteti-e karatén. Nem lehet ezt a párharcot sem felvezetni a külső körülmények figyelembe vétele nélkül. A Lyon joggal bízhat abban, hogy mélyebb keretével az Allemand, Johannes, Clark, Plouffe, Ciak ötösre építve dominálhat. Az Orenburg rotációja Yvonne Turner kiválásával a rutinos játékosokat tekintve komolyan sérült. Erica Wheeler, Anastasiya Verameyenka és Nayo Raincock-Ekunwe mellé az orosz magnak kellene bravúrokat hoznia, de ez nem látszódik egyelőre.

Menetrend

17:30 Fenerbahce – Tango Bourges Basket
20:00 LDLC Asvel Feminin – Nagyezsda Orenburg

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés