Hirdetés
Európa

Kezdődnek az Euroliga negyeddöntői:

:

Hirdetés

Szerdán és pénteken rendezik a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőit. Oda-visszavágós kuparendszerű párharcok jönnek, melyek végén péntek estére kialakul a Final4 mezőnye.

A Sopron Basket az LDLC Asvel Feminin együttesével méri össze az erejét. Részletes beharangozónk ITT olvasható, Gáspár Dávid vezetőedzővel készült interjúnk IDE KATTINTVA érhető el, míg Gabby Williams nyilatkozatát, melyet a klub videós riportjában adott, ITT szemléztük.

A soproni buborékban még egy párharcot bonyolítanak le, mely során az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk méri össze az erejét. Az utolsó négy végig lebonyolított kiírás győztese ezen két gárda. Három kiírást a Jekatyerinburg, egyet a Kurszk nyert. A Jekatyerinburg a Sopronhoz hasonlóan minden porondon veretlen. A keretük továbbra is kiemelkedik, sőt télen Brittney Griner is megérkezett. Breanna Stewart, Alba Torrens, Emma Meesseman, Courtney Vandersloot vagy éppen Allie Quigley továbbra is olyan vázat biztosít, amire rettenetesen nehéz válaszolni. A Kurszk sem tud már jó ideje. Idén edzőt is váltottak, a játékoskeretük is módosult. A sérült Amanda Zahui helyét Eva Lisec vette át. Döntően Arike Ogunbowale és Alexis Prince eredményességén múlik a játékuk. A két csapat múlt héten vívott tét nélküli bajnokit és akkor váratlanul szoros csatában mindössze 79-70-re nyert a Jekatyerinburg. A 20 pontos Olga Frolkina hozott extrát a Kurszknak és nekik ezúttal is ez lehet az esélyük, hogy feltűnnek váratlan extrák.

A másik buborékos torna házigazdája Salamanca, ahol két nemzeti presztízsrangadó lesz. Salamanca – Girona és Fenerbahce – Galatasaray párharcok.

Bár a Salamanca buborékot rendez és a Sopronhoz, illetve a Jekatyerinburghoz hasonlóan sokáig veretlenül meneteltek, Roberto Iniguez együttese az elmúlt két hétvégén két fájó vereséget szenvedett. Előbb a Gironától a Spanyol Kupában, majd a Valenciától a bajnokságban. Zajlik Bella Alarie beépítése és érezhetően Roberto Iniguez az Euroligára tette a fókuszt az utóbbi időben, de nagy kérdés, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből sikerül-e kijönniük. A Gironának önbizalmat ad a Spanyol Kupa elhódítása, Chelsea Gray visszatérése és a rutinos klasszisaik jó formája. Ugyanakkor a csapat hullámzó játéka továbbra is figyelmeztető jel számukra. Rendkívül érzelemdús párharc jön.

Ha érzelmek, akkor abban a Fenerbahce és a Galatasaray rivalizálása kiemelkedik. Idén a Fenerbahce fölénye mutatkozik. Az egész szezont nézve mindössze egy vereséget szenvedett a csapatuk, még decemberben a Lyon-tól. A bajnokságban előbb 64-61-re, majd 74-60-ra verték a a Galatát. Laura Nicholls-t hozták be plusz erősítésnek, előtte decemberben Alina Iagupovát. Továbbra is ott van Cecilia Zandalasini, Kayla McBride, Satou Sabally, Jasmine Thomas, Kia Vaughn és Kiah Stokes. A Galatánál Angel McCoughtry kiválása komoly érvágás, mert hatalmasat játszott a bourges-i buborékban. Helyére Sami Whitcomb érkezett. Epiphanny Prince és Anete Steinberga az utolsó bajnokin nem játszott, nagy kérdés, hogy ők bevethetőek-e. Mindenkire szüksége lenne a csapatuknak a szoros eredményhez.

MENETREND

MÁRCIUS 17., SZERDA

Sopron
15:00 Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg
18:00 LDLC ASVEL Feminin – Sopron Basket

Salamanca
17:00 Galatasaray – Fenerbahce Oznur Kablo
20:00 Spar Girona – Perfumerías Avenida Salamanca

MÁRCIUS 19., PÉNTEK

Sopron
17:00 UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk
20:05 Sopron Basket – LDLC ASVEL Feminin

Salamanca
16:00 Fenerbahce Oznur Kablo – Galatasaray
19:00 Perfumerías Avenida Salamanca – Spar Girona

Hirdetés