Hirdetés
Európa

Kezdődnek az Euroliga selejtezők:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődnek a női kosárlabda Euroliga oda-visszavágós kuparendszerű selejtező-párharcai.

Három párosítában zajlanak a küzdelmek. Az Aluinvent DVTK és a Reyer Venezia selejtező továbbjutója az A-csoportba kerül a Castors Braine, az USK Praha, a Cukurova, a Bourges, az Orenburg, a Riga és a címvédő Jekatyerinburg mellé. A B-csoportban folytatja a Botas – Arka Gdynia és az Olympiacos – Lattes Montpellier párharc győztese. Ebben a nyolcasban szerepel a Sopron Basket, illetve a Lyon, a Fenerbahce, a Girona, Schio és a Kurszk.

A párharcok vesztesei az Európa Kupában kapnak lehetőséget a bizonyításra. Az Aluinvent DVTK – Reyer Venezia párharcból az EK H-csoportjába kerül a vesztes gárda. Itt a Landes, a Cadi La Seu és a PEAC-Pécs szerepel. Az Olympiacos – Lattes Montpellier selejtező vesztese a Cegléd, a Valencia és a Namur mellett folytatja. A Botas – Arka Gdynia párharcot elbukó gárda pedig a Gorzow, a Neve David Ramla, illetve a KP Brno mellett szerepelhet.

A Botas – Arka Gdynia és az Olympiacos – Lattes Montpellier párharchoz a beharangozónk ITT olvasható. Az Aluinvent DVTK és a Reyer Venezia selejtezőjéhez készített szerkesztőségi beharangozónk ITT érhető el. Cziczás László vezetőedzővel készített nagyinterjúnk IDE KATTINTVA olvasható. Zele Dorina a DigiSporton monda el várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban. A DVTK pedig sajtótájékoztatót is tartott a meccs felvezetéseként.

Menetrend, élő statisztikák

17:00 Botas – Arka Gdynia
17:30 Olympiacos – Lattes Montpellier 
18:30 Aluinvent DVTK – Reyer Venezia 

A találkozók élőképes közvetítése a FIBA YouTube csatornáján is követhető. Magyarországon az Aluinvent DVTK – Reyer Venezia összecsapást a DigiSport élőben közvetíti.

A visszavágókat október 2-án, szerdán rendezik.

Hirdetés