Hirdetés
Európa

Kezdődnek az Európa Kupa negyeddöntői:

:

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken rendezik a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőit.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csütörtökön 16 órától a török Elazig gárdájával mérkőzik. A találkozó részletes felvezetése IDE KATTINTVA érhető el. Most nézzük a másik három párharcot.

Csütörtökön 18 órától jön a csoportkör után első helyen rangsorolt Reyer Venezia és a Sepsiszentgyörgy összecsapása. A velenceiek a nyolcaddöntőben a Gorzow ellen érvényesítették magassági fölényüket Natasha Howard és Temi Fagbenle vezetésével. Számukra ez az ág óriási esélyt kínál a Final Four-ra. A Sepsi-SIC nagy bravúrral hosszabbítás után búcsúztatta a Gernikát. Nagy előnyt adtak le, de a tartásukat dicséri, hogy vissza tudtak jönni. Mandache, Gardner, Pasic és Ruzickova négyese európai szinten teljesített. Nagy kérdés, hogy a sikerélményből tud-e még további erőket mozgósítani a csapatuk. Veszíteni való és teher nincs, ez lehet az esélyül. Ezt a párosítást azért emeltük ki külön, mert a Szekszárd ágáról. Továbbjutás esetén a Final Four-ban az elődöntős rivális innen jönne.

A másik ágon egyértelműen meghatározhatóak az esélyek. A sorozat legnagyobb favoritja a Valencia csütörtökön 19 órától a Villeneuve-d’Ascq alakulatával mérkőzik. Nagy bravúr lenne a franciáktól, ha kiejtenék a spanyol élcsapatot. A Valenciának talán többet kellett beleadnia a DVTK ellen, mint azt előzetesen tervezték. Ettől függetlenül megmutatkozott az erejük Allen, Gil, Gülich és Romero ponterős játékával. Casast leszámítva 23 percnél többet senki nem volt a pályán és még Trahan-Davis csendes napja is belefért. A Villeneuve-d’Ascq bajnoki bukdácsolások után a Szpartak Moszkva ellen hozta a kötelezőt Lisa Berkani remeklésének hála, de a centerposzton mutatkozó hiányosságaik láthatóak voltak.

Pénteken 18 órától pedig jön a svájci Fribourg és a francia Carolo Basket találkozója. A svájciak a Ramla kiejtésével csodát tettek. Nagy kérdés, hogy mentálisan és fizikálisan mi maradt bennük. A Carolo érvényesítette a fölényét a Cegléd ellen. Yvonne Turner-t is soraiban tudó francia gárda jóval rutinosabb és ezt nekik ilyen pozícióból egy Final Four szereplésért kötelező érvényesíteni. Az a lehet döntő, hogy az éberséget a stábjuk képes-e szinten tartani.

MENETREND 

Március 18., csütörtök

16:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Elazig Il Ozel Idare
18:00 Reyer Venezia – Sepsi SIC
19:00 Valencia – Villeneuve-d’Ascq

Március 19., péntek

18:00 Elfic Fribourg – Carolo Basket

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés