Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek az Európa Kupa negyeddöntõi:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik a nõi kosárlabda Európa Kupa negyeddöntõinek elsõ mérkõzéseit. Érdekes párharcokra van kilátás a török, orosz és francia csapatok alkotta mezõnyben.

Vajda Anna személyében magyar játékosért is szoríthatunk. Az Adana Botas a PEAC-ot búcsúztató címvédõ Dinamo Moszkvával találkozik. A Dinamo finoman szólva is hullámzó teljesítményt nyújt idén és a pécsiek ellen is messze elmaradtak attól, amit várni lehetett tõlük. A moszkvai visszavágó elsõ 15 perce mutatta meg, hogy mire lehetnek képesek. A bajnokságban már négy vereséget gyûjtöttek és a három Euroligás alakulat mögött a negyedik helyen állnak. A Botas a Kayseri legyõzésével nagy bravúrt hajtott végre a hétvégén és stabilan ötödikek a Török bajnokságban, amivel maximálisan elégedettek lehetnek. A Botas jó csapatteljesítménnyel hívja fel idén magára a figyelmet és akár meglepetést is okozhat.

A másik három párharc közül kiemelkedik az Európa Kupában jó formában menetelõ két francia együttes a Villeneuve D’Ascq és a Basket Landes csatája. Mindkét csapatot láthattuk Magyarországon. Tipikus francia erényeket csillogtató, igazán nagy nevek nélküli, de rendkívül szervezett alakulatok. A bajnokságban mindkét alkalommal a Villeneuve D’Ascq nyert, elõször 62-58-ra, majd idegenben 74-65-re.

A másik két párharcban a Dinamo Kurszk esélyesként lép pályára a Mersin ellen, míg az Istanbul Universitesi szintén favorit a Nantes Reze elleni csatában. Az isztambuliak nagyon komolyan veszik a sorozatot, melyre már Yelena Leuchanka-t is nevezték. Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi forma alapján az elsõ számú trónkövetelõk lehetnek.

A negyeddöntõk elsõ mérkõzéseinek programja

(Magyar idõ szerint)

Február 5., szerda
Nantes Reze – Istanbul Universitesi 20:00

Február 6., csütörtök
Mersin Büyüksehir – Dinamo Kurszk 18:00
Adana Botas – Dinamo Moszkva 18:00
Villeneuve D’Ascq – Basket Landes 20:00

A visszavágókat február 12-én és 13-án rendezik a fenti felsorolásban hátul álló csapatok otthonában. 

Hirdetés