Hirdetés
Nagyvilág

Kia Nurse lett a WNBL alapszakaszának MVP-je:

:

Hirdetés

Pénteken bejelentették, hogy az ausztrál profi liga 2019/2020-as alapszakaszának MVP-je az UC Capitals gárdájában szereplő kanadai válogatott zseni Kia Nurse lett.

Történelmi döntés, hogy a WNBL vezetőedzői Kia Nurse-t szavazták meg MVP-nek. Légiós még soha nem kapta meg azt elismerést a WNBL-ben. Elvitathatatlanul az egykori UConn nevelés kanadai klasszis nyújtotta az elmúlt hónapokban a legjobb egyéni teljesítményt. Az alapszakasz 21 mérkőzésén 21.3 pont, 4.1 lepattanó és 2.9 gólpassz lett az átlaga. Minden találkozón kétszámjegyű pontot ért el.

Nurse mellett az Adelaide Lightning légiósa Brianna Turner és három válogatott játékos Cayla George (Melbourne Boomers), Katie-Rae Ebzery (Perth Lynx), illetve Steph Talbot (Adelaide Lightning) kapta a legtöbb szavazatot.

Nurse az UC Capitals – Melbourne Boomers elődöntő párharc első meccse előtt veszi át az elismerést Lauren Jackson-tól, aki az ausztrál szövetség női kosárlabdáért felelős igazgatója. Az elődöntőkhöz a beharangozónk ITT olvasható.

Hirdetés