Hirdetés
Archivum

Kia Nurse visszatér az ausztrál bajnokhoz:

:

Hirdetés

Az ausztrál bajnoki címvédõ Canberra Capitals bejelentette, hogy a 2019/2020-as évadban is a csapatukat erõsíti Kia Nurse.

Fotó: Canberra Capitals

Fotó: Canberra Capitals

A kanadaiak sztárja, az egykori UConn növendék Kia Nurse elsõ szezonját teljesítette az amerikai versenyrendszert elhagyva. Ez kiválóan sikerült, hiszen a Canberra bajnoki menetelése során 34.8 perc alatt 18.3 pontot, 4.9 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt.

Kisebb meglepetés, hogy Nurse Ausztráliában folytatja. Több Euroligás élcsapat is megkereste, hogy próbálja ki magát Európában. Sõt maga a játékos is bizonytalanul nyilatkozott még februárban arról, hogy visszatér-e Canberrába.

“Nagyszerû élmény volt az elmúlt évad. Alig várom, hogy újra találkozzak a szurkolóinkkal és újra átélhessünk együtt egy hasonlóan sikeres szezont. Kiváló tapasztalatot adott az elsõ tengerentúli évem. Valóban bizonytalan voltam a visszatérést illetõen. Szerettem volna minden lehetõséget megvizsgálni. Az ügynökömmel és a családommal egyeztetve azonban úgy határoztunk, hogy ez az a hely, ahol lennem kell.” – idézi Nurse nyilatkozatát a Canberra Capitals sajtóközleménye.

Az ausztrál élcsapat kerete formálódik a következõ szezonra. A szerzõdéssel rendelkezõ Kelsey Griffin és Kia Nurse mellett korábban Maria Tolo is hosszabbított. Illetve eldõlt, hogy a szakmai munkát továbbra is Paul Goriss irányítja.

Hirdetés