Hirdetés
Archivum

Kia Vaughn lesz a csehek honosítottja a nyári Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Hétfõn sajtótájékoztatót tartott Prágában a Cseh Kosárlabda Szövetség, melyen bejelentették, hogy a hazai rendezésû Európa-bajnokságon Kia Vaughn személyében lesz honosított játékosuk a pályán.

Fotó: cbf.cz

Fotó: cbf.cz

A 193 cm magas 30 éves klasszis jól ismert a cseh szurkolók számára, hiszen immár öt éve erõsíti az USK Praha együttesét. A sajtótájékoztatón Vaughn az ilyenkor kötelezõ udvariasságon felül is hangsúlyozta, hogy megtalálta a számításait a cseh fõvárosban emberi és szakmai oldalról is, ezért tér vissza minden európai szezonra a cseh bajnokhoz. Az amerikai játékos örömmel fogadta a felkérést és mosolyogva megjegyezte, hogy a legnehezebb feladat a cseh állampolgárság megszerzéséhez elengedhetetlen nyelvismereti alapok elsajátítása volt.

Kia Vaughn honosítása már régóta téma Csehországban. A megállapodás már jóval korábban megszületett a felek között, de a játékos szerepelt korosztályos válogatottban a hazája az Egyesült Államok színeiben, így a FIBA külön engedélyére volt szükség a szerepeltetéséhez. A nemzetközi szövetség ezt megadta, így minden akadály elhárult Vaughn Eb-részvétele elõl. A rutinos klasszis a WNBA-ben a New York Liberty játékosa, de a kontinenstorna miatt nyár elején több kihagyott meccse is lesz a tengerentúli profi ligában.

Ivan Benes cseh szövetségi kapitány elmondta, hogy Vaughn mellett nem csak a fizikális adottságai szólnak, hanem a rutinjára is nagy szüksége van a cseh válogatottnak. Az amerikai játékost minden valószínûség szerint a magyar válogatott ellen is láthatjuk majd, hiszen az Európa-bajnokságon a házigazda csehekkel egy csoportban szerepelnek a mieink.

Hirdetés