Hirdetés
Európa

Kiadta a FIBA az Euroliga rájátszás előtti erősorrendet – a DVTK HUN-Therm 6. pozícióban:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója Paul Nilsen összeállította szubjektív erősorrendjét az Euroliga rájátszás szerdai rajtja előtt. A DVTK HUN-Therm együttesét a 6. pozícióba tette a nyolc csapat közül, míg a mieink Euroliga negyeddöntős riválisát, a Villeneuve d’Ascq alakulatát a 4. helyre.

A szakíró kiemeli, hogy a DVTK szezonját két részre lehet bontani. A sikeres selejtező és a jó kezdés után a téli szünetet követően ritmust veszített a csapat, így is meglett azonban a rájátszás. Paul Nilsen a csapatjátékot méltatja, de kihívásként fogalmazza meg, hogy kellően ponterős legyen a gárda. Hangsúlyozza, hogy egy jó formában lévő rivális ellen várhatóan a védekezésre fog építeni a DVTK. Név szerint három játékost (Kaila Charles, Lelik Réka és Milica Jovanovic) említ, de a többieknek is fel kell lépniük a siker érdekében.

A Villeneuve d’Ascq 4. helyét ellentmondásosnak nevezi Paul Nilsen. Teszi ezt olyan szempontból, hogy korábbi erősorrendben még a rájátszás elérését is megkérdőjelezte. 50-50% szerinte a negyeddöntő párharc, de az alapszakasz “erős második fele” miatt méltatja a francia gárdát. Kiemeli a vezetőedző Rachid Meziane nevét, aki Belgiummal Európa-bajnokságot nyert nyáron. A játékosok közül pedig Kennedy Burke került az első helyre szakírónál. Vezeti a rangsort szerzett labdákban és támadásban is dominál. Miközben dicséri a franciák ötös alapcsapatát (Kennedy Burke, Kamiah Smalls, Shavonte Zellous, Janelle Salaun, Kariata Diaby), azt is elmondja, hogy a padról Maxuella Lisowa-Mbaka extra energiákat tud behozni.

Az erősorrend első három helyén a Fenerbahce Alagoz Holding, a ZVVZ USK Praha és a CBK Mersin áll. A negyedik a Villeneuve d’Ascq, az ötödik a Casademont Zaragoza, míg a hatodik DVTK-t a Beretta Famila Schio és Perfumerias Avenida Salamanca követi.

A TELJES ÖSSZEÁLLÍTÁS ITT OLVASHATÓ.

Hirdetés