Hirdetés
Archivum

Kialakul a legjobb 16 mezõnye az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Az elsõ látványos szelekciójához érkezik szerdán a nõi Európa Kupa, miután a még 32 csapatos mezõny megfelezõdik és csak 16 gárda folytathatja januárban. Az alábbiakban a magyar csapatok lehetõségeit tekintjük át.

A magyar csapatok közül a Gyõr várhatja kedvezõbb helyzetbõl a visszavágót. A belga Waver otthonában aratott 7 pontos gyõzelem után reális célkitûzés a továbbjutás. Az a továbbjutás mely nem tûnik egyszerû feladatnak, miután a bokaszalagszakadás miatt kényszerpihenõn lévõ Vida Annára és a felfüggesztett Abi Olajuwonra sem számíthat Tapodi Péter. Olajuwon helyzete igen bonyolult, a tengerentúli centert keddre és szerdára felmentették a munkavégzés alól a gyõri klubnál és menedzserével zajlanak a tárgyalások a szerzõdése felbontásáról.

A belga bajnok Waver elsõ nemzetközi kupaszereplését éli és lelkes kosárlabdájukkal még a Fiba Europe honlapjának figyelmét is felkeltették. A szerdai összecsapás kulcsa egyértelmûen az lehet, hogy még az esélyt sem szabd megadni a vendégeknek, mert ha belelkesednek onnan kellemetlen meglepetés is lehet.

A Szeged sorsa minden bizonnyal eldõlt az elsõ összecsapáson. Bencze Tamás együttese hazai pályán 25 pontos hátrányt szedett össze az EuroLigás terveket szövögetõ Nantes alakulatával szemben. Franciaországban más cél nem lehet, mint a tisztes vereség és ezzel a kiütés elkerülése. Ennek érdekében jó támadójátékra van szükség, amely úgy néz ki, hogy össze is állhat. A Szeged a hétvégén a BSE ellen igen hatékony volt az elõre játékban, a kezdõjükbõl mindenki 12 pont felett termelt.

A Gyõr 18 órától lép pályára, a Szeged 20 órakor kezd Nantesban.

Hirdetés