Hirdetés
USA

Kialakulhat a döntő párosítása a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra rendezik a WNBA elődöntőinek harmadik mérkőzéseit. A Washington Mystics és a Connecticut Sun két hazai győzelem után 2-0-s előnyben utazott az alacsonyabban rangsorolt riválisához.

Fotó: WNBA.com

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó, 2-2-1-es rendszerben zajló elődöntő párharcok során mindkét párosításban nyerte a magasabban rangsorolt csapat az első két mérkőzést. A Washington Mystics a Las Vegas Aces, míg a Connecticut Sun a Los Angeles Sparks ellen vezet magabiztosan. Ez azt jelenti, hogy vasárnap este az alacsonyabban rangsorolt együttesek nem hibázhatnak, különben vége a szezonjuknak. Nagy kérdés, hogy bármelyik alakulat rendelkezik-e olyan erővel, hogy ki tudja kényszeríteni a párharc meghosszabbítását.

A Las Vegas Aces minden erejét a védekezést tekintve az MVP Elena Delle Donne kikapcsolására fordította. Ez kiválóan sikerült, csak éppen azzal nem számoltak, hogy előlép Emma Meesseman. A belga zseni előbb 27, majd 30 pontot szállítva szinte hibátlan teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát. A Mystics eközben Latoya Sanders révén ki tudta zökkenteni Liz Cambage-t. Az ausztrál center szigorúan a számokat nézve nem produkált rossz meccseket Washingtonban, ugyanakkor vezérként elmaradt a várakozásoktól. Komoly értékekkel és mély rotációval rendelkezik az Aces, mely hazai pályán képes lehet a megújulásra.

A megújulás a kulcsszó Los Angelesben is, miután a Sparks kijózanító játékkal került 2-0-s hátrányba. Az extra kezdésük után a Connecticut Sun otthonában a második meccsen egy fáradtan, erőtlenül mozgó, helyenként már-már motiváltalan gárdát láthattunk. Nagyon komoly munka kell ahhoz Derek Fisher-től, hogy innen visszahozza tanítványait. Ráadásul a Staples Center foglalt, így a Long Beach State kampuszán a jól ismert Walter Pyramid Arénában rendezik az összecsapást. Nneka Ogwumike ugyan 18 ponttal igyekezett meccsben tartani csapatát, de Candace Parker teljesítménye messze elmaradt a várttól és senki nem tudott előlépni vezérré. A Sun eközben szárnyal, a jó védekezés mellett a támadójátékot sem érheti kritika. A második meccsen 10 triplát dobtak. Alyssa Thomas, Jonquel Jones és Courtney Williams hármasa megérett a fináléra.

Hirdetés