Hirdetés
Archivum

Kialakulhat a döntõ párosítása Franciaországban:

:

Hirdetés

Kedden este rendezik Franciaországban az egyik fél második sikeréig tartó elõdöntõ párharcok második meccseit. A Lattes Montpellier hazai pályán, a Lyon idegenben vívhatja ki a továbbjutást.

Fotó: Facebook.com/BasketLMA/

Fotó: Facebook.com/BasketLMA/

Ahogy a fenti bevezetõbõl már sokak számára kiderül, a Lattes Montpellier idegenbeli sikerrel nyitotta az elõdöntõt. A Bourges otthonában 78-66-os diadalt arattak a harmadik negyed közepétõl végig vezetve. Maximálisan kihasználták a mély keretük nyújtotta lehetõségeket a játék ritmusát nézve, miközben minden nevezett játékosuk betalált. A kispadról 27 pont érkezett, ami egészen kiemelkedõ. Endy Miyem 21 pontja, illetve Sami Whitcomb 17 pont, 10 lepattanós dupla-duplája mindent vitt az egyéni teljesítményeket tekintve.

Extra meccset hozott a Lattes Montpellier minden fontos játékelemben. Kiválóan védekeztek, a Bourges-t hazai pályán 18 eladott labdába belehajszolni nagy tett. Mindössze 37%-al dobott mezõnybõl a címvédõ, ráadásul a lepattanócsatában sem tudtak érvényesülni. A Lattes Montpellier a védekezés mellett értékesített 11 triplát és összességében a 46%-os mezõnymutatójuk is remek idegenben. Megismételték azt, amit letettek az asztalra az Európa Kupa döntõ elsõ meccsén Orenburgban. Ilyen ihletett állapotban kis túlzással megállíthatatlan ez a gárda.

A nagy kérdés, hogy az Európa Kupa döntõ második meccsét is lemásolja-e a Lattes Montpellier. Akkor hazai pályán a festékben csúnyán alulmaradtak és távoli dobásokkal sem tudtak dominálni. Ahogy a ritmusuk sem volt az igazi. A Bourges kapaszkodhat abba, hogy sok hibával játszva, kifejezetten gyenge meccset hozva végig látótávolságban követték kihívójukat. Ha Johannes és Ouvina mellé támadásban többen is felnõnek, idegenben is lehet esélyük. Ne felejtsük el, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában riválisuk otthonában utolsó másodperces találattal nyertek.

A másik ágon a Lyon és a Carolo Basket között nagyobb a különbség. Az alapszakaszgyõztes Lyon 86-59-re kiütötte riválisát hazai pályán. A Carolo otthonában nem lehet más a céljuk, mint lezárni a párharcot. Nagy erõsségük volt, hogy az ismert sztárok, mint Alysha Clark (21 pont, 6 lepattanó) és Michelle Plouffe (14 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) mellé Marième Badiane is felnõtt támadásban. A pálya minden szegletét uralták. Az 55%-os mezõnymutató, közte 12 tripla és 16 gyorsindításos pontjuk önmagáért beszél. A formáját veszítõ, sérülésektõl tizedelt Carolo-tól extra bravúr kellene.

Fotó: LFB

Fotó: LFB

Hirdetés