Hirdetés
Archivum

Kialakult a 2019-es Euroliga Final Four mezõnye:

:

Hirdetés

Pénteken este kialakult a nõi kosárlabda Euroliga 2019-es négyes döntõjének mezõnye. Mindegyik negyeddöntõ párharcban 2-0-val lépett tovább a magasabban jegyzett gárda. A Final Four elõdöntõje során megismétlõdik a tavalyi finálé párosítása.

A 2019-es Euroliga Final Four-t április 12-14. között rendezik. A szokásos menetrendet alkalmazza idén is a FIBA, tehát április 12-én, pénteken bonyolítják le az elõdöntõket és 14-én, vasárnap a helyosztókat. A házigazda kiléte ezúttal is a négy résztvevõ között dõl el. A beérkezõ pályázatok függvényében márciusban be is jelenti a nemzetközi szövetség, hogy hol méri össze az erejét Európa négy legjobb együttese.

Az ágrajz kirajzolja a párosításokat az elõdöntõre. A felsõ ágon megismétlõdik a tavalyi döntõ párosítása. A Sopron Basket ellenfele a címvédõ UMMC Jekatyerinburg lesz. A másik elõdöntõben pedig az USK Praha és a Dinamo Kurszk csap össze. Ennek a két gárdának is van a közelmúltból Final Four történelme. Emlékezhetünk rá, hogy a 2017-es jekatyerinburgi négyes döntõben a fináléba kerülésért lejátszott meccsen hosszabbításos csatában gyõzte le a Kurszk a cseh együttest.


Euroliga Final Four 2019

Április 12., péntek – elõdöntõk

UMMC Jekatyerinburg – Sopron Basket

USK Praha – Dinamo Kurszk

Április 14., vasárnap

Bronzmérkõzés

Döntõ

Hirdetés