Hirdetés
Nagyvilág

Kialakult a 2022-es világbajnokság selejtezőjének a mezőnye:

:

Hirdetés

Azzal, hogy a jelenlegi zajló Ázsia-bajnokságon már a legjobb négy között járnak a csapatok, kialakult a 2022-es női kosárlabda világbajnokság februári selejtezőjének mezőnye – adta hírül a FIBA hivatalos honlapja.

Az Ázsia-bajnokságon Japán – Ausztrália és Kína – Dél-Korea elődöntőt rendeznek szombaton. Mivel a tornáról Ausztrália mellett a három legjobb kvalifikálja magát a 2022-es Sydney-ben megrendezésre kerülő világbajnokság selejtezőjére, így már hivatalos, hogy Japán, Kína és Dél-Korea küzdhet meg a februári kvalifikációs tornán.

Az már korábban eldőlt, hogy a 16 csapatos selejtezőn az ázsiai térség négy képviselője mellett Európából Szerbia, Franciaország, Belgium, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina és Oroszország vesz részt. A FIBA Americas régiójából USA, Kanada, Puerto Rico és Brazília. Afrikából pedig Nigéria és Mali.

A világbajnoki selejtező-tornákat február 10. és 13. között rendezik. Négy darab négycsapatos torna lesz. Mindegyikről három gárda jut tovább, de USA és Ausztrália továbbjutóként szerepel a mezőnyben. Tehát abban a két csoportban, ahol ők indulnak, mellettük a két legjobb kvalifikál.

A selejtező-tornák rendezőinek kilétét novemberben hirdetik ki. Ezt követően kerül sor a sorsolásra.

Hirdetés