Hirdetés
3x3

Kialakult a 3×3-as Európa-bajnokság mezőnye:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A konstancai 3×3-as Eb-selejtező negyeddöntőjében válogatottunk hatalmas küzdelemben, hosszabbítást követően 13-12-es vereséget szenvedett Észtországtól. Míg az észtek folytathatták a tornát, a mieinknek nem volt több esélye kiharcolni a grazi kontinenstornán való szereplés lehetőségét.

Összesen 24 csapat – 12 női és 12 férfi – 20 különböző országból szerzett részvételi jogot a szeptemberi grazi 3×3-as Európa-bajnokságra. Nézzük, hogy kik alkotják a 12-12 csapatos tornát:

Hat férfi és négy női csapatnak nem kellett végigmennie selejtezőn, ők a legutóbbi párizs-i versenyen, – házigazdaként vagy a szövetségi rangsor alapján – megszerezték a belépőt Grazba. A ciprusi és a portugál női 3×3-as kosárlabda csapat, illetve a montenegrói férfi 3×3-as együttes először lépnek majd pályára a verseny utolsó szakaszában. A többieknek a konstancai (román), tel-avivi (izraeli) és limasszoli (ciprusi) selejtezőkön kellett nehezebb úton megszerezniük “jegyeiket”.

Fotó: FIBA.Basketball

Izraelben a házigazdák a férfi válogatottal kvalifikálták magukat, Szlovéniával egyetemben. A nőknél Hollandia, Svájc, Portugália, illetve Litvánia szerezte meg a jegyét Grazba. Míg Romániában a házigazdák a női válogatottal, – a mieink legyőzése után – Észtországgal és Lengyelországgal együtt kvalifikálták magukat, addig a férfiaknál Montenegró, Lengyelország és Magyarország is továbbjutott. Végül, de nem utolsósorban, a ciprusi selejtezőn az azerbajdzsáni férfiak és a ciprusi nők harcolták ki a grazi részvétel jogát.

Teljes lista:

FÉRFIAK: Ausztria, Szerbia, Litvánia, Lettország, Belgium, Hollandia, Izrael, Szlovénia, Azerbajdzsán, Magyarország, Montenegró és Lengyelország.

NŐK: Ausztria, Spanyolország, Németország, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Portugália, Svájc, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Románia.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés