Hirdetés
Archivum

Kialakult a debreceni 3×3-as Európa-bajnokság mezõnye:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, három helyszínen összesen 27 nõi válogatott részvételével rendezték a hétvégén a 2019-es debreceni 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõit. Gazdára talált az utolsó hat kiadó hely is, így végleges a kontinenstorna 12 csapatos mezõnye.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A debreceni 3×3-as Európa-bajnokságot augusztus 30. és szeptember 1. között rendezik. A nõi tornán 12 válogatott vesz részt. Ebbõl hat gárda selejtezõ nélkül részvételi jogot nyert a versenykiírás értelmében. A világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott a házigazda jogán lehet ott a kontinenstornán. A mieink mellett a címvédõ Franciaország is automatikusan résztvevõ, ahogy ezen két alakulaton túl a Világranglistán a négy legmagasabb jegyzett európai együttes. Õk Ukrajna, Oroszország, Hollandia és Lettország voltak a csapathirdetéskor.

A hétvégén a romániai Konstanca, Ukrajna fõvárosa Kijev és Lettországban Riga ad otthont egy-egy 9 csapatos erõfelmérõnek. Ezekrõl Fehéroroszország, Dánia, Olaszország, Lengyelország, Románia és Spanyolország vívta ki a kvalifikációt. A hétvége meglepetéscsapata Dánia volt, akik fennállásuk során elõször kvalifikálták magukat a felnõttek között 3×3-as Világversenyre. Az Európa-bajnokságon újonc lesz a nõi tornán Lengyelország is.

Hirdetés