Hirdetés
Archivum

Kialakult a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság mezõnye:

:

Hirdetés

A hétvégén három helyszínen zajlottak a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokság selejtezõi. A magyar csapatot is felvonultató szolnoki tornát nagy terjedelemben követtük. Most következzen a selejtezõ teljes áttekintése.

Szolnokról a debreceni kontinenstornán házigazdaként alanyi jogon résztvevõ Magyarország mellett Oroszország, Ukrajna és Izrael vívta ki a lehetõséget az Eb-n történõ szereplésre.

Az olaszországi Bariban nyolc csapat versengett négy továbbjutó helyért. Olaszország és Csehország csoportgyõztesként veretlenül kvalifikálta magát Debrecenbe. Mellettük a keresztjáték során Spanyolország és Litvánia vívta ki a részvételi lehetõséget. A spanyolok a törököket, míg a litvánok a szlovákokat verték ekkor.

A franciaországi Voiron városában rendezett selejtezõn szintén nyolc nõi csapat vett részt. Innen csoportgyõztesként Lettország és Belgium szerzett részvételi jogot az Európa-bajnokságra. Mellettük pedig Hollandia és Franciaország tette teljessé a továbbjutók listáját. A keresztjáték során a hollandok a görögöket, míg a franciák a románokat múlták felül.

Az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülõ debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság nõi tornájának mezõnyét Olaszország, Csehország, Spanyolország, Litvánia, Lettország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Oroszország, Ukrajna, Izrael és Magyarország alkotja.

A torna hivatalos FIBA honlapja is elindult a napokban, mely IDE KATTINTVA érhetõ el.

Hirdetés