Hirdetés
Archivum

Kialakult a Final Four mezõnye:

:

Hirdetés

Lejátszották a regionális finálékat az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában és ezzel kialakult a Final Four mezõnye. A regionális döntõk egyoldalú összecsapásokat hoztak.

Philadelphiában a Connecticut kiütötte a Duke gárdáját. Geno Auriemma együttese végig vezetett és a 28 pontos Maya Moore ponterõs játékának köszönhetõen egy percig nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Moore a mérkõzésen megszerezte 3000. pontját a Connecticut színeiben, de mindössze ennyi izgalmat hozott az összecsapás, melynek vége 75-40 lett.

Dayton városában, Ohio államban a Notre Dame végig vezetve nyerte a regionális döntõt a Tennessee ellen. Az összecsapáson a Notre Dame hamar magához ragadta a kezdeményezést és esélyt sem adott ellenfelének. Érdekesség, hogy a Notre Dame története során elõször gyõzte le a Tennessee-t. Erre szokták mondani, hogy a legjobbkor. A gyõztes csapat legjobbja a 24 pontos Skylar Diggins volt.

Spokane városában a Stanford 23 ponttal ütötte ki a Gonzaga gárdáját. Sajnos azt kell írni, hogy ezen az összecsapáson sem kellett sokat izgulni. Itt is hamar eldõltek a fontos kérdések, mivel már az elsõ félidõben 10 pont felett állandósult a differencia. Végül az Ogwumike testvérek 41 pontjának köszönhetõen 83-60-ra nyert a Stanford és ezzel sorozatban negyedik alkalommal jutott a négyes döntõbe.

Eredmény tekintetében a dallasi publikum láthatta a legszorosabb regionális döntõt, itt csak 12 ponttal, 58-46-ra nyert a Texas A&M a Baylor ellen. A vesztes csapat támadásban keveset mutatott, a gárda 46 pontjával 20-at Brittney Griner szerzett. A gyõztes texasiak legjobbja Sydney Carter volt 22 pontjával és 6 lepattanójával.

A Final Four elõdöntõit április 3-án, a finálét április 5-én rendezik.

Eredmények, ágrajz
/A képre kattintva az ábra nagy felbontásban is megtekinthetõ/


 

Hirdetés