Hirdetés
Archivum

Kialakult a Final Four mezõnye:

:

Hirdetés

Nem mindennapi izgalmakat hozó rájátszás után alakult ki a Final Four mezõnye az Egyesült Államokban az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. Mindössze két elsõ helyen kiemelt csapat az UConn és a Notre Dame jutott a négy közé, míg a nagy favorit Baylor és a saját régiójában szintén elsõ helyen rangsorolt Stanford már korábban búcsúzott.

Az Oklahoma Cityben mérkõzõ régió hozta a legnagyobb meglepetést. A címvédõ és toronymagas favorit Baylor a regionális elõdöntõben 82-81-es vereséget szenvedett a Louisville gárdájától.

A találkozón 16 triplát szerzõ Louisville már 19 ponttal is vezetett. 10 másodperccel a lefújás elõtt azonban a Baylor visszavette a vezetést, de az utolsó másodpercekben Monique Reid keze nem remegett meg és két sikeres büntetõvel megnyerte a mérkõzést csapatának. Brittney Griner egyetemi karrierje így egy váratlan vereséggel ért véget.

A Louisville a folytatásban a második helyen rangsorolt Tennessee-t is legyõzte 86-78-ra és ezzel hatalmas meglepetésre bejutott a Final Fourba.

A Spokane-i régióból a University of California, Berkeley csapata jutott a négy közé. Itt a Stanford volt az elsõ helyen rangsorolt alakulat, de a regionális elõdöntõben a Georgia Tech gárdájától 61-59-es vereséget szenvedett. A Georgia a regionális döntõben is folytatta bravúros szereplését és a második helyen rangsorolt California végül csak hosszabbításban tudta érvényesíteni a papírformát. A ráadásban a California egy 9-0-s futással húzta be a gyõzelmet.

A másik két régióban érvényesült a papírforma. A norfolki régióban a fantasztikus formában játszó Skylar Diggins vezette Notre Dame átlagban 22.7 ponttal nyerte mérkõzéseit. A regionális döntõben 87-76-ra verték a Duke együttesét. Itt a szünetben még 6 ponttal vezetett a Duke, de a folytatásban a 24 pontos Diggins vezérletével már 16 egységgel is meglépett a Notre Dame.

A bridgeporti régióban Geno Auriemma csapata a UConn 39.25 ponttal nyerte átlagban a mérkõzéseit. A regionális döntõben a 21 pontos Breanna Stewart vezérletével a Kentucky-t verték 83-63-ra.

A Final Four küzdelmeit április 7. és 9. között rendezik. Az elõdöntõben a Connecticut és a Notre Dame, illetve a Louisville és a California csapatai mérkõznek.

Eredmények
 

Oklahoma City

Elõdöntõk
Louisville – Baylor 82-81
Oklahoma – Tennessee 59-74

Döntõ
Louisville – Tennessee 86-78

Spokane

Elõdöntõk
Georgia – Stanford 61-59
LSU – California 63-73

Döntõ
Georgia – California 62-65 h.u.

Norfolk

Elõdöntõk
Kansas – Notre Dame 63-93
Nebraska – Duke 45-53

Döntõ
Duke – Notre Dame 76-87

Bridgeport

Elõdöntõk
Maryland – Connecticut 44-77
Delaware – Kentucky 62-69


Döntõ
Kentucky – Connecticut 53-83

Hirdetés