Hirdetés
Archivum

Kialakult a Közép-európai Liga négyes döntõjének mezõnye:

:

Hirdetés

Az EuroLiga és az Európa Kupa küzdelmeinek árnyékában lezárult a nõi kosárlabda Közép-európai Liga alapszakasza is. A február 12-én és 13-án esedékes aradi négyes döntõben a házigazdák mellett a Pre¹ov, a Trutnov és a Valosun Brno kvalifikálta magát.

Október 27-én két csoportban kezdõdtek meg a nõi kosárlabda Közép-európai Liga küzdelmei. Az A-csoportban 5 gárda kapott helyett, a Pre¹ov, a Trutnov, a Hradec Kr., a Wasserburg és a V© Praha, míg a B-csoportban csak négy alakulat küzdött, az Arad, a Valosun Brno, az FF Post Wien és a Slovanka MB. A csoportok elsõ két helyezettje került a négyes döntõbe.

Az alapszakasz során mindegyik csoportból egy-egy gárda kiemelkedett. Az „A” jelû ötösben a végül 6/2-es mutatóval záró Pre¹ov magabiztos gyõzelmekkel hamar biztosította a továbbjutását. A második helyért viszont kiélezett csata dúlt a Trutnov és a Hradec Králové között. Itt végül az utolsó fordulóban a trutnovi hölgykoszorú 77:72 arányban múlta felül a Hradec Královét és ezzel vívta ki a négyes döntõbe jutást.

A B-csoportban az Arad remekelt és veretlenül menetelve húzták be a csoportgyõzelmet. Itt is a második helyért zajlott hatalmas csata. Végül az utolsó fordulóra maradt a döntés, ahol hazai pályán a Valosun Brno 74:63-ra verte a FF Post Wien alakulatát. Kiélezett küzdelemben szerezte meg a második számú brnói csapat a továbbjutást. Három negyeden át remekül tartották magukat a bécsiek, de a végjátékban Vlková (18 pont), Zrùstová (15 pont) és a levezetõ, de még így is világklasszis Veèeøová (12 pont) vezetésével behúzták a gyõzelmet és a Fina Four részvételt a hazaiak.

Az aradi négyes döntõben Pre¹ov – Valosun Brno és Arad – Trutnov elõdöntõket rendeznek.

Hirdetés