Hirdetés
Archivum

Kialakult a legjobb négy mezõnye a Francia Kupában:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezték a Francia Kupa negyeddöntõit. Szoros meccsek és meglepetések jellemezték a hétvégét. A Charleville-Mézières, a Bourges, a Villeneuve d’Ascq és a Lyon a négy továbbjutó.

Kiesett a címvédõ Lattes Montpellier, miután 68-64-es vereséget szenvedtek a Charleville-Mézières gárdájától. Végig szoros meccs volt, ahol 61-61 után a hajrát elrontotta az Euroligában is szépen menetelõ Montpellier. A gyõztes csapatban Amel Bouderra (23 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz) remekelt.

A Lyon 80-77-re múlta felül az Angers-t. Az utolsó 5 percbe érkezve 66-66 állt az eredményjelzõn, majd innen a Plust, Guzman kettõs vezette Lyon kerekedett felül.

Hosszabbításos csatát hozott a Landes és a Villeneuve d’Ascq párositása. Végül hatalmas izgalmak közepette 85-84-es gyõzelmet ünnepelhetett a Villeneuve d’Ascq. A rendes játékidõ utolsó másodpercében Iagupova három büntetõjével mentette hosszabbításra a meccset a lille-i csapat. A ráadásban pedig Sy Diop szerezte meg számukra a gyõztes találatot.

Az egyetlen sima negyeddöntõben a Bourges 75-52-re verte a Mondeville-t. A Bourges együttesében négyen is kétszámjegyû pontot értek el, a 16 egységig jutó Clarissa Dos Santos lett a legeredményesebb.

Az elõdöntõk párosítását pénteken sorsolják.

Eredmények
Angers UFAB – Lyon BF 77-80
Basket Landes – ESB Villeneuve d’Ascq 84-85 h.u.
FCBA Charleville-Mézières – Lattes-Montpellier BA 68-64
Tango Bourges Basket – USO Mondeville 75-52

Hirdetés