Hirdetés
Archivum

Kialakult a legjobb négy mezõnye a Francia Kupában:

:

Hirdetés

A hétvégén Franciaországban bajnoki fordulót nem rendeztek. A helyi kupasorozat negyeddöntõire került sor. Három párosításból az esélyesebb gárda jutott tovább.

Fotó: FFBB.com

Fotó: FFBB.com

A szombati játéknapon a címvédõ Bourges 104-45-ös gyõzelmet aratott a másodosztályú Chartres otthonában. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A Bourges szakmai stábja a fiatal Iliana Rupert extra teljesítményének örülhetett, aki 22 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A meghatározó profik közül Cristina Ouvina lett a legeredményesebb, miután 17 ponttal zárt. A negyeddöntõk rangadóján a Lyon 82-62-re verte a Villeneuve d’Ascq-ot. A 41-33-as félidõ után a harmadik negyed végére alakult ki a 20 pont környéki differencia a felek között. A gyõztes gárdában Clarissa Dos Santos (18 pont, 13 lepattanó) és Michelle Plouffe (13 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Kisebb meglepetésre a Carolo Basket mindössze hosszabbítás után 99-89-re tudta felülmúlni a Roche Vendée-t. Nem úgy nézett ki, hogy hosszabbításos meccs lesz. A Carolo a félidõben 14 ponttal vezetett, de ezen nagy elõnyüket leadták. A harmadik etap végére egyenlített a Roche Vendée és innentõl szoros csata kerekedett. A rendes játékidõ utolsó percében Lewis duplájával 80-78-as elõnyre tett szert a Carolo, de innen a Roche Vendée még utol tudta érni riválisát. Jöhetett a ráadás, ahol a rutinosabb, erõsebb csapat fölénye érvényesült. A Tarbes 66-60-ra múlta felül a Basket Landes alakulatát. Elõzetesen megjósolhatatlan volt ennek a párharcnak a kimenetele. A harmadik etap végén még 49-41-re vezetett a Landes. A Tarbes négy perccel a vége elõtt 54-54-nél egyenlített és a végjátékot innen már behúzták. Alexis Prince 20 pontját kell kiemelni.

Eredmények
C’Chartres BF (LF2) – Bourges Basket (LFB) 45-104
Charleville-Mézières (LFB) – Roche Vendée (LFB) 99-89 h.u.
Lyon ASVEL Féminin (LFB) – Villeneuve d’Ascq (LFB) 82-62
Basket Landes (LFB) – Tarbes GB (LFB) 60-66

Hirdetés