Hirdetés
Archivum

Kialakult a legjobb négy mezõnye Olaszországban:

:

Hirdetés

Múlt héten már két negyeddöntõ lezárult Olaszországban, melynek eredményeként a Famila Schio és a Reyer Venezia bejutott az elõdöntõbe. Ezen két élcsapat várt riválisra a még nyitott párharcokból. Eldõlt, hogy a Schio ellenfele a DIKE Napoli lesz, míg a Reyer Venezia a Ragusával mérkõzik.

Fotó: facebook.com/DikeBasketNapoli/

Fotó: facebook.com/DikeBasketNapoli/

A Ragusa 72-53-ra gyõzte le a Fila San Martino alakulatát és ezzel 2-0-ra nyerte a párharcot. A szerdán este rendezett összecsapáson a Ragusa már a 24-12-es elsõ negyedben nagy elõnybe került riválisa otthonában. Végig vezetve, a 20 pontos Astou Ndour és a 19 egységig jutó Jessica Kuster vezetésével magabiztosan szerezték meg a gyõzelmet.

Pénteken este a DIKE Napoli sorsdöntõ harmadik találkozón fogadta a címvédõ Luccát. Az elsõ két meccsen idegenbeli siker született, ezúttal azonban a DIKE Napoli hazai pályán hosszabbítás után 55-51-es gyõzelmet aratott. Emlékezetes összecsapás kerekedett, melyen a félidõben a Lucca tûnt befutónak. 20 perc után 31-23-as elõnyben voltak.

A harmadik etapban a Napoli felzárkózott és innentõl fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percbe érkezve Porsha Roberts alakította 49-49-re az állást. Jöhetett a ráadás, ahol 51-51 után az utolsó két percben csak a hazaiak találtak be. A DIKE Napoli legeredményesebbje a 18 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát elérõ Jillian Harmon lett.

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok április 21-én, szombaton rajtolnak.

Eredmények

Fila San Martino – Passalacqua Ragusa 53-72 (12-24, 12-11, 12-22, 17-15)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Passalacqua Ragusa javára.

Dike Napoli – Gesam Gas&Luce Lucca 55-51 (12-11, 11-20, 18-12, 8-6, 6-2)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Dike Napoli javára.

Az elõdöntõk párosításai

Famila Wuber Schio – Saces Mapei Givova Dike Napoli
Umana Reyer Venezia – Passalacqua Trasporti Ragusa

Hirdetés