Hirdetés
Archivum

Kialakult a legjobb nyolc mezõnye az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtök este lezárult a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszásának második köre és ezzel kialakult a legjobb nyolc mezõnye. A második számú sorozatot az orosz, a spanyol és a francia csapatok uralják, de versenyben van még a címvédõ görög együttes is.


Ahogy az elsõ körrõl is tettük
, még amikor a 32 csapatból 16 maradt, úgy az alábbiakban röviden áttekintjük az Európa Kupa rájátszásából a nyolcaddöntõket, azaz a második kört. A Gyõr szereplésérõl és búcsújáról már beszámoltunk, most a nemzetközi porondra koncentrálunk.

A Chevakata – Reyer Venezia párharc az egyik legérdekesebb csatát ígérte. A kiélezett küzdelem azonban elmaradt, a Chevakata két magabiztos gyõzelemmel jutott tovább. Már Velencében az elsõ meccsen egy félidõ után 13 ponttal vezettek az oroszok. Az elsõ összecsapáson ugyan a végjátékot megnyomták az olaszok és csak 5 pontos vereséget szenvedtek, de a visszavágón az elsõ negyed után 21-6-ra mentek a hazaiak. A párharc hõse a továbbjutó csapatból Elena Danilochkina és Jessica Davenport volt. Danilochkina az elsõ meccsen 17 pontot szerzett, Davenport a visszavágón jutott 24 egységig.


Eredmény

Reyer Venezia – Chevakata 62 – 67
Chevakata – Reyer Venezia 73 – 64
Továbbjutott a Chevakata 140-126-os összesítéssel.

A címvédõ Sony Athinaikos a belgrádi Partizan Galenika alakulatával találkozott. Ez a párharc annyiban hozott meglepetést, hogy az elsõ meccsen 6 ponttal nyertek a szerbek. A címvédést váró görög szurkolóknak azonban nem kellett izgulniuk. A visszavágón már a szünetre ledolgozta hátrányát a görög együttes. Ekkor 11 ponttal mentek a hazaiak, majd a harmadik negyedben már 17 pont is volt közte. A végén ugyan szépítettek a szerbek, de egy percig nem volt kérdéses a továbbjutó kiléte. A címvédõ legjobbja Latoya Davis volt, de meg kell említeni a mindkét meccsen dupla-dupla közelébe jutó Marina Kresst is.


Eredmény

Partizan Galenika – Sony Athinaikos 66 – 60
Sony Athinaikos -Partizan Galenika 71 -56
Továbbjutott a Sony Athinaikos 131 – 122-es összesítéssel.

Az egyetlen orosz búcsúzó a Dinamo Moszkva volt az Európa Kupában a héten. Az oroszok 9 pontos hátrányt szedtek össze az izraeli Elitzur Ramla otthonában, amit visszavágón nem is tudtak ledolgozni, sõt 3 ponttal hazai pályán is kikaptak. A párharc a beszámolók és a statisztikák szerint igen egyértelmû volt, a teljes mezõnybõl kiemelkedett az izraeliek amerikai légiósa Le’Coe Willingham.

Eredmény
Elitzur Ramla – Dinamo Moszkva 66 – 57
Dinamo Moszkva – Elitzur Ramla 57-60
Továbbjutott az Elitzur Ramla 126 – 114-es összesítéssel.

A Lille-Arras párosban két francia gárda pikáns ütközetét láthatta a publikum. Az elsõ meccset az Arras hazai pályán 10 ponttal hozta. A második mérkõzésen a Lille saját közönsége elõtt a második negyedben még a hátrányát is ledolgozta, de a folytatásban érthetetlenül összeomlottak. A visszavágón a Lille 21 labdát adott el, melynek a többségét a harmadik és negyedik negyedben tette. A 20 perc alatt szerzett elõny így pillanatok alatt elfogyott. Az Arras már harmadik negyedben utolérte ellenfelét, majd behúzta a második gyõzelmét is.

Eredmény
Arras – ESB Lille Metropole 76 – 66
ESB Lille Metropole – Arras 56-58
Továbbjutott az Arras 134-122-es összesítéssel.

A Horizont Minszk és a Novoszibirszk összecsapása egyoldalú volt. A Novoszibirszk az elsõ meccset 17 ponttal nyerte és a visszavágón úgy tartották meg elõnyüket az oroszok, hogy a szakmai stáb a teljes nevezett keretnek lehetõséget tudott adni.

Eredmény
Dinamo – GUVD Novoszibirszk – Horizont 83 – 66
Horizont – Dinamo Novoszibirszk – GUVD 64 – 56
Továbbjutott a Dinamo – GUVD Novoszibirszk 139 – 130-as összesítéssel.

A Gran Canaria – Energa Torun párosítás kiegyensúlyozottnak tûnt és itt be is jött az elõzetes várakozás. Mindkétszer az idegenben játszó csapat nyert. A spanyolok 5 ponttal diadalmaskodtak Lengyelországban, majd a visszavágó a lengyelek 3 pontos sikerével zárult. A visszavágó nagyon érdekesen alakulr, másfél perccel (!) a lefújás elõtt 58-51-re még magabiztosan a Gran Canaria vezetett. Ekkor azonban hosszú hajrát nyitottak a lengyelek, 3 triplát szereztek, Gajda kettõt, Krawiec egyet és az utolsó 7 másodpercben már 3 ponttal elõrébb jártak. Az utolsó másodpercekben azonban nem tudtak pontot szerezni a vendégek, így a vereség ellenére a hazaiak örülhettek.

Eredmény
Energa Torun – Gran Canaria 63 – 68
Gran Canaria – Energa Torun 60 – 63
Továbbjutott a Gran Canaria 128 – 126-as összesítéssel.

A Kurszk – Zaragoza párharc a különbséget tekintve talán a legnagyobb meglepetés. A negyedik számú spanyol együttes az elsõ meccsen 18, az oroszországi visszavágón 10 ponttal nyert. Mindkét találkozó váratlanul egyértelmû volt.

Eredmény
Mann Filter – Dinamo Kurszk 77 – 59
Dinamo Kursk – Mann Filter Zaragoza 59-69
Továbbjutott a Mann Filter Zaragoza 146 – 118-as összesítéssel.

A negyeddöntõk pátosításai
Chevakata – Nantes Reze
Athinaikos – Mann Filter Zaragoza
Gran Canaria – Elitzur Ramla
Arras – Dinamo GUVD Novoszibirszk

A találkozókat február 3-án és 10-én rendezik.

Hirdetés