Hirdetés
Archivum

Kialakult a magyar válogatott kerete a soproni U20-as Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, szombaton délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkõzését a magyar válogatott a soproni U20-as Európa-bajnokságot megelõzõen. A hétvégén véglegessé vált a keret a jövõ héten szombaton rajtoló hazai rendezésû kontinenstornára.

Azok számára, akik követték a felkészülési idõszakban a magyar U20-as válogatott szereplését, a tornára nevezésre kerülõ keret már kirajzolódhatott. A sérülések miatt ezen a héten 12 játékossal tudott dolgozni a szakmai stáb, legutoljára Soós Réka vált ki a csapatból. A soproni kontinenstornán abban az összeállításban láthatjuk a magyar együttest, melyben pénteken este Szlovákia ellen pályára lépett.

A magyar U20-as válogatott Sopronban a tervek szerint Czukor Dalma, Kányási Veronika, Kiss Virág, Radócz Fanni, Studer Ágnes, Gereben Lívia, Varga Kamilla, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mérész Beatrix, Török Ágnes és Jáhni Zsófia összeállításban szerepel.

Válogatottunk június 4-én kezdte a felkészülést a 2018-as soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra. Az elmúlt hetekben hét mérkõzés szerepelt a programban. Szlovéniában két sikert könyvelhetett el Cziczás László, Rónaszéki Szilvia és Földi Attila együttese. Ezt követõen a spanyolországi Ferrol-ban rendezett nemzetközi tornán Szerbiával, Spanyolországgal és Hollandiával mérkõzött a magyar csapat. Itt Szerbiát és Hollandiát is legyõzték a mieink, ugyanúgy, ahogy az Európa-bajnokságot megelõzõ utolsó két találkozón Szlovákiát.

A soproni U20-as Európa-bajnokság csoportkörében válogatottunk minden este 18 órától lép pályára a Novomatic Arénában. Július 7-én, szombaton Horvátország, július 8-án, vasárnap Lettország, míg július 9-én, hétfõn Lengyelország lesz az ellenfél.

A jól ismert lebonyolítás értelmében a 16 csapatot négy darab négyes csoportba sorolták. A mieink a C-csoportban szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a nyolc közé kiírt keresztjáték során a „D” jelû négyesbõl érkezik majd ellenfél. Itt Belgium, Portugália, Spanyolország és Hollandia verseng. Szünnapot követõen ezt a meccset július 11-én, szerdán rendezik.

Hirdetés