Hirdetés
Európa

Kialakult a negyeddöntő mezőnye az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szerdán az utolsó nyitott párharcok is lezárultak az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulójából. Kialakult a negyeddöntők mezőnye.

Az orosz csapatok kizárását követően az Euroligából az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Umana Reyer Venezia, a Basket Landes és a Galatasaray folytatja az Európa Kupában. Még a februári válogatott szünet előtt a címvédő Valencia is biztosította helyét a legjobb nyolc között. A szerda esti meccsek után a CBK Mersin, a Bourges és a Lyon csapatával lett teljes az Európa Kupa negyeddöntők mezőnye.

A párosításokat március 3-án, csütörtökön 14 órától sorsolják.

A nyolc csapat között vaksorolás dönt. Amennyiben két Európa Kupa csapatot sorsolnak össze, akkor magasabban rangsorolt lesz a második mérkőzés házigazdája. He egy Euroliga és egy Európa Kupa csapatot sorsolnak össze, akkor az Európa Kupa csapat rendezi a második mérkőzést. Ha két Euroliga gárda kerül össze, akkor az Euroliga alapszakaszban jobb mutatót elérő lesz a visszavágó házigazdája.

A FIBA a negyeddöntők lebonyolításához két választható menetrendet jelölt ki. Az első opció szerint március 10-én és 17-én lennének a mérkőzések, míg a második szerint március 15-én és 18-án.

Hirdetés