Hirdetés
Archivum

Kialakult a negyeddöntõk mezõnye az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Hétfõn került sor Zaragozában az U17-es Világbajnokságon a nyolcaddöntõkre. Meglepetés nem született, nézzük a rövid összefoglalót.

A korosztályos Amerika-bajnok kanadai válogatott folytatta nagy menetelését és könnyed játékkal 72-37-re verték Mexikót. A kanadai csapatban ezúttal Roxane Makolo ért el dupla-duplát 10 ponttal és 12 lepattanóval. Kanadára a negyeddöntõben Olaszország vár. Az olaszokat majdnem kellemetlen meglepetés érte, mindössze 58-55-re verték a tornán eddig remek benyomást keltõ Malit. Az afrikai csapat 16 másodperccel a lefújás elõtt két büntetõt dobhatott az egyenlítésért, de ekkor hibáztak.

A világbajnoki címvédõ Egyesült Államok 79-62-re gyõzte le Brazíliát. A 25-15-ös harmadik negyed döntötte el a gyõztes kilétét. Az amerikaiaknál Christyn Williams és Janelle Bailey is 19-19 pontot szerzett. Az Egyesült Államok ellenfele Franciaország lesz, akik a nap egyik elõzetesen rangadónak sorolt mérkõzésén nagy csatában 58-52-re múlták felül Japánt.

Kína 76-46-ra kiütötte Lettországot. A mérkõzésen a 22-3-as második negyed döntött a kínaiak javára. A negyeddöntõben az ázsiai gárda a házigazda spanyolokkal találkozik. Spanyolországnak a nyolcaddöntõben nem volt nehéz dolga, hiszen Dél-Koreát 78-44-re gyõzték le.

A játéknap európai rangadóján újrajátszották a tavalyi U16-os Európa-bajnokság döntõjét. A pontszegény találkozón a csehek a záró szakaszban darálták be Portugáliát és végül 49-31-es gyõzelmet arattak. A csehek a negyeddöntõben Ausztráliával találkoznak, akik Nigéria visszalépése miatt játék nélkül kerültek a legjobb nyolc közé.


Eredmények és statisztikák

Csehország – Portugália 49-31
Kanada – Mexikó 72-37
Olaszország – Mali 58-55
USA – Brazília 79-62
Franciaország – Japán 58-52
Kína – Lettország 76-46
Spanyolország – Dél-Korea 78-44


A negyeddöntõk párosítása – június 29., szerda

Kanada – Olaszország
Ausztrália – Csehország
Franciaország – USA
Kína – Spanyolország
 

Hirdetés