Hirdetés
Archivum

Kialakult a negyeddöntõk párosítása a debreceni U18-as 3×3-as Eb-n:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a csoportkör Debrecenben az U18-as 3×3-as Európa-bajnokságon. Ezúttal a „B” és a „D” jelû csoportok tagjai léptek pályára. A magyar válogatott Litvániát legyõzte, Oroszországgal szemben alulmaradt. Összefoglaló.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban Belgium végzett az élen, akik Hollandiát jó dobóformát mutatva 17-10-re múlták felül. Ezt követõen Csehország ellen léptek pályára. Ez egy kiélezett rangadó volt, ahol végül 16-12-es belga siker született. Az utolsó percbe mindössze 12-11-es belga vezetésrõl érkeztek a csapatok, de itt a belgák bravúros dobásokkal behúzták a gyõzelmet és ezzel a trió elsõ helyét.

A csoport harmadik összecsapásán Csehország és Hollandia a második továbbjutó helyért lépett pályára. Rendkívül élvezetes, végletekig kiélezett csata zajlott. Az utolsó percben a hollandok hosszabbításra mentették a találkozót. A 14-14-rõl induló ráadásban a csehek két közeli dobást értékesítve szerezték meg a gyõzelmet.

B-csoport

Eredmények
Hollandia – Belgium 10-17
Csehország – Belgium 12-16
Hollandia – Csehország 14-16 h.u.

A csoport végeredménye

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A D-csoportban a magyar válogatott 15-13-ra múlta felül Litvániát. A lányok nagyot küzdve, 5-1-es hátrányból álltak talpra. Ezt követõen Oroszországgal szemben 14-11-re maradt alul válogatottunk. Ezen az összecsapáson 7-1-es hátrányból sikerült szorossá tenni a végjátékot. Végül azonban a jó erõkbõl álló orosz csapat bebiztosította a sikert. Az oroszok veretlenül nyerték meg a csoportot, hiszen Litvániát 15-4-re kiütötték.

D-csoport

Eredmények
Magyarország – Litvánia 15-13
Oroszország – Litvánia 15-4
Magyarország – Oroszország 11-14

A csoport végeredménye

A vasárnapi negyeddöntõben a „B” és a „D” jelû csoportok tagjai játszanak keresztbe. Ekkor Oroszország – Csehország és Belgium – Magyarország párharcokra kerül sor. Az már pénteken eldõlt, hogy az „A” és a „C” csoportot alkotó válogatottakból formálódó ágon Ukrajna – Franciaroszág és Lettország – Spanyolország találkozókat rendeznek.

A negyeddöntõk menetrendje

Szeptember 2., vasárnap
14:45 Ukrajna – Franciaország
15:10 Oroszország – Csehország
16:35 Belgium – Magyarország
17:00 Lettország – Spanyolország

Hirdetés