Hirdetés
Archivum

Kialakult a negyeddöntõk párosítása az EEWBL sorozatban:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult az alapszakasz a Kelet-Európai Nõi Kosárlabda Liga (EEWBL) küzdelmei alkalmával. Kialakult a negyeddöntõk párosítása.

Fotó: facebook.com/EEWBL/

Fotó: facebook.com/EEWBL/

Az EEWBL idei kiírásában 16 csapat vett részt. Két nyolcas csoportba sorsolták a gárdákat, melyek az alapszakaszban tömbösítve három-három hétvégén játszották le a mérkõzéseiket. A csoportok elsõ négy helyezettjei jutottak a rájátszásba, ahol keresztbe játszanak a tabellán elfoglalt helyüknek megfelelõen. A negyeddöntõk oda-visszavágós kuparendszerû párharcban döntenek arról, hogy mely négy alakulat jut a március 16-18. között megrendezésre kerülõ Final Four-ba.

Az A-csoportban viszonylag hamar ellépett a mezõnytõl három olyan gárda, akik komoly nemzetközi rutinnal rendelkezõ játékosokat vonultattak fel. A Good Angels Kosice végül veretlenül végzett az élen, de a libanoni bajnok AL-Riyadi és a svéd Lulea Basket továbbjutása sem volt kérdés. A negyedik helyért zajló versenyfutásból a Liepaja jött ki gyõztesen.

A B-csoportban is lett egy veretlen gárda. A kassaiakhoz hasonlóan a TTT Riga sem talált legyõzõre az alapszakaszban. Õk is végig legerõsebb összeállításukban, az Európa Kupában edzõdõ csapatukkal szerepeltek. Mögöttük az egykori gyõri Brianna Kiesel vezette svéd Udominate Basket is magabiztosan menetelt. A harmadik és a negyedik helyért viszont nagy versenyfutás zajlott, melynek végén a Dinamo Moszkva és a Pöstyén szerzett jogot a negyeddöntõre.

A tabellán az A-csoport utolsó helyén 0 ponttal, -140-es pontkülönbséggel találjuk a Bornova Becker csapatát. Ennek oka, hogy a törököket kizárták. Az általuk rendezett izmir-i hétvégét nagyon súlyos hiányosságok jellemezték szervezõi oldalról. Ezt követõen pedig a lettországi Liepaja városába el sem utaztak. A liga versenybizottsága minden mérkõzésüket 0-20-as eredménnyel írta jóvá. A beugró gárda a Jan Bobrovský-féle brno-i alakulat a Zabiny Brno volt, mely a következõ évadban már részt vesz a sorozatban teljes jogú tagként.

A negyeddöntõk párosítása
(A1) Good Angels Kosice – Pie¹tanske Èajky (B4)
(A2) Al Riyadi – Dinamo Moszkva (B3)
(A3) Lulea Basket – Udominate Basket (B2)
(A4) Liepājas Papīrs – TTT Rīga (B1)

A csoportok végeredménye

Hirdetés