Hirdetés
Archivum

Kialakult a negyeddöntõk párosítása az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán lezárult a nõi kosárlabda Euroliga alapszakasza. A csoportokból az elsõ négy helyezettek a negyeddöntõben folytatják, míg az 5-6. helyezettek az Európa Kupában szerepelnek.

A csoportok végeredménye

A-csoport

B-csoport

A negyeddöntõk párosítása
Dinamo Kurszk – Bourges Basket
Nagyezsda Orenburg – ZVVZ USK Praha
Fenerbahce – Perfumerias Avenida
UMMC Jekatyerinburg – Famila Schio

A párharcok az egyik fél második gyõzelméig tartó az elsõ és szükség esetén a harmadik találkozókat a mgasabban rangsorolt alakulatok (a fenti párosításokban elöl álló csapatok) otthonában rendezik. A mérkõzések idõpontja március 7., 10. és 14.

A párharcok közül egyértelmûen kiemelkedik az Orenburg és az USK Praha csatája. Az elmúlt szezonban mindkét csapat ott volt a Final Four-ban. Bármelyik gárda esik ki, az óriási csalódás lesz az adott klubnál. Az alapszakaszt veretlenül megnyerõ Kurszk és a címvédõ Jekatyerinburg könnyebb ellenfelet kapott. A Fenerbahce és a Salamanca párosítása szintén pikánsnak tûnik, mivel mindkét együttes igen hullámzó teljesítményt nyújtott az alapszakaszban.

Az Európa Kupa sorsolását, melyet csütörtökön délelõtt rendeznek, a Wisla Can-Pack Krakow, a Hatay BB, a Villeneuve-d’Ascq és a Lattes Montpellier várja.

Hirdetés