Hirdetés
Archivum

Kialakult a negyeddöntõk párosítása Olaszországban:

:

Hirdetés

Olaszországban az alapszakasz zárását követõen március utolsó napjaiban bajnoki nyolcaddöntõ párharcokat rendeztek. Kialakultak a pénteken rajtoló negyeddöntõk párosításai.

Olaszországban az alapszakasz elsõ hat helyezettje résztvevõje alanyi jogon a felsõházi rájátszásnak. A negyeddöntõbe kerülésért a 7. helyezett a 10. pozíciót megszerzõ gárdával, míg a 8. a 9. helyen záróval vívott kuparendszerû párharcot.

Az Allianz S.S.Giovanni (7.) kettõs gyõzelemmel, 159-93-as összesítéssel vívta ki a továbbjutást a Givova Battipaglia (10.) ellen. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Az elsõ meccsen idegenben 74-60-as sikert aratott a Allianz S.S.Giovanni. A második találkozón pedig 85-33-ra kiütötték elfáradó riválisukat. A visszavágón már a kulcsembereket is pihentethette a szakmai stábjuk. Egyetlen játékosuk sem töltött 24 percnél többet a pályán.

A másik ágon nem csak az alapszakasz tabelláján megszerzett pozíciót tekintve, hanem tudásban is lényegesen közelebb álltak a felek. Ennek megfelelõen élesebb csata kerekedett, melynek végén a Meccanica Nova Vigarano (8.) 149-138-as összesítéssel búcsúztatta az Use Scotti Rosa Empolit (9.). Az elsõ találkozón az Empoli kiélezett csatában 70-69-es sikert aratott. A visszavágó hasonlóan nagy izgalmakat hozott. A harmadik etap végén még 58-54-re vezetett az Empoli magasabban jegyzett riválisa otthonában. Végül azonban a 20 pontos Maria Miccoli extra teljesítményével fordított a Vigarano és bebiztosították negyeddöntõs helyüket.

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntõ párharcok április 5-én, pénteken kezdõdnek Olaszországban. A párosítások az alábbiakban szerint alakulnak:

– Famila Wuber Schio (1.) – Meccanica Nova Vigarano (8.)
– Umana Reyer Venezia (2.) – Allianz Geas S.S.Giovanni (7.)
– Passalacqua Ragusa (3.) – Gesam Gas&Luce Lucca (6.)
– Fila San Martino di Lupari (4.) – Elcos Broni (5.)

Hirdetés