Hirdetés
Archivum

Kialakult a Nõi NB I. A-csoportjának végeredménye a 2018/2019-es szezonban:

:

Hirdetés

Pénteken este a bronzcsata harmadik felvonásával lezárult a 2018/2019-es évad a hazai élvonalban. Az elmúlt egy hónapban zajlottak a play-off és a play-out küzdelmek a pozíciókért. Rövid összefoglaló.

A bajnoki döntõt a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK vívta. A soproni együttes a VBW CEKK Cegléd és a ZTE NKK legyõzésével jutott a fináléba, míg az Aluinvent DVTK az NKE-FCSM Csatát és a CMB Cargo UNI Gyõrt múlta felül. A döntõben 3-0-val bizonyult jobbnak a Sopron, mely fennállása 13. bajnoki címét ünnepelhette, ráadásul másodszor veretlenül. Sorozatban pedig ötödször ért fel a csúcsra. A DVTK 2015 után szerzett ismét ezüstérmet, ezzel szintán sikeres szezont teljesítve.

A bronzcsatát a ZTE NKK és a CMB Cargo UNI Gyõr vívta. Ritka, amikor az alapszakasz 5. és 6. helyezettje mérkõzik éremért. Mindkét csapat azonban pályahátrányból nyerte a negyeddöntõjét. A ZTE a PEAC-Pécset, míg a Gyõr az Atomerõmû KSC Szekszárdot múlta felül. A bronzcsatát 2-1-re húzta be a ZTE NKK, mely fennállása során másodszor szerzett bronzérmet a bajnokságban. A Gyõr sem lehet azonban csalódott a helyezésével, hiszn egy komoly hullámvölgy után rendezte sorait.

Az 5. helyért az Atomerõmû KSC Szekszárd és a VBW CEKK Cegléd küzdött. A szekszárdiak az elmúlt két évadban döntõt játszottak, ezúttal azonban az negyeddöntõ párharcban a Gyõrrel szemben alulmaradtak. Onnan viszont az 5-8. helyért zajló csatározások alkalmával nem hibáztak. A Cegléd számára nem indult jól a szezon. Az alapszakasz felénél 2/9-es mutatóval rendelkezett. Innen viszont kivívta a rájátszásba kerülést. Az elveszített negyeddöntõ után az 5-8. helyért a PEAC-Pécs csapatát gyõzte le 2-0-ra. Az 5. helyért kiírt párharc pedig 2-0-s szekszárdi sikert hozott.

A 7. helyért a PEAC-Pécs és az újonc NKE-FCSM Csata mérkõzött. A pécsiek az alapszakasz végén 4. helyen zártak. Innen viszont a negyeddöntõben a ZTE NKK-val szemben maradtak alul, az 5-8. helyért a pedig a Ceglédtõl szenvedtek két vereséget. A Csata az Aluinvent DVTK-val szemben veszítette el a negyeddöntõt, majd az 5-8. helyért a Szekszárd bizonyult jobbnak a fõvárosi együttesnél. A helyosztó végül 2-0-s pécsi sikert hozott.

Az alsóházi rájátszásban gyorsan kialakultak a párok. A 9-10. helyért az ELTE-BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia futott versenyt. A BEAC a szezon utolsó hét tétmeccsét megnyerte és ezzel a 9. pozícióban zárt. A 11-12. helyért a PINKK Pécsi 424 és az MTK Budapest csatázott az elmúlt hetekben. Az MTK a szezon folyamán háromszor legyõzte a PINKK-et. A play-out utolsó meccsén, mely elõtt úgy alakultak az eredmények, hogy végül ez döntött a 11. helyrõl, azonban a PINKK ünnepelhetett gyõzelmet.


A 2018/2019-es évad végeredménye a Nõi NB I. A-csoportjában

1. Sopron Basket
2. Aluinvent DVTK
3. ZTE Nõi Kosárlabda Klub
4. CMB Cargo UNI Gyõr
5. Atomerõmû KSC Szekszárd
6. VBW CEKK Cegléd
7. PEAC-Pécs
8. NKE-FCSM Csata
9. ELTE BEAC Újbuda
10. Vasas Akadémia
11. PINKK-Pécsi 424
12. MTK-Budapest

Hirdetés