Hirdetés
Archivum

Kialakult a nyolcaddöntõk programja:

:

Hirdetés

Kedden rendezik a nyolcaddöntõket a 2017-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott 20 óra 30 perctõl Olaszországgal mérkõzik.

A csoportkör lezárását követõen a négy csoport elsõ helyezettjei, azaz Spanyolország, Törökország, Franciaország és Belgium már a negyeddöntõkre készülhetnek. A csoportok utolsó helyén végzett gárdák, tehát Csehország, Fehéroroszország, Szlovénia és Montenegró számára pedig véget értek a küzdelmek.

A nyolcaddöntõben az azonos ágon szereplõ csapatok keresztbe játszanak. Ez azt jelenti, hogy az A-csoport 2. helyén végzett Ukrajna a B-csoport 3. helyezettjével Szlovákiával találkozik. Az A-csoport 3. helyezettje Magyarország a B-csoport 2. helyezettjével Olaszországgal méri össze az erejét. Ezt a két meccset rendezik Hradec Králové városában.

Prágában a C-csoport második helyezettje, tehát Szerbia a D-csoport 3. helyezettjével Lettországgal mérkõzik a negyeddöntõbe kerülésért. A C-csoport 3. helyezettje Görögország pedig a D-csoport 2. helyezettjével Oroszországgal csatázik.

A nyolcaddöntõk menetrendje:

Június 20., kedd
18:00 Ukrajna – Szlovákia (Hradec Králové)
18:00 Szerbia – Lettország (Prága)
20:30 Olaszország – Magyarország (Hradec Králové)
20:30 Oroszország – Görögország (Prága)

Hirdetés