Hirdetés
Archivum

Kialakult a rájátszás mezõnye az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön a késõ esti órákban véget ért az Európa Kupa alapszakasza. A második számú európai kupasorozatban a két magyar résztvevõ a papírformának megfelelõen szerepelt. A Gyõr 5 gyõzelme mellé egy vereséget könyvelhetett el, míg a Szeged egy sikerére három vereség jutott. Mindkét csapatunk folytathatja az egyenes kieséses szakaszban a küzdelmet. Tapodi Péter együttese a belga Waver hölgykoszorújával találkozik, míg a Tisza-partiakra a francia Nantes vár.

A csoportküzdelmek után egy 32-es táblában rangsorolták a csapatokat. Ezen az elsõ hét helyre a hét 100%-os együttes került, majd következnek az egy vereséget begyûjtõk. Itt a Gyõr végül a Nantes mögött a 9. pozíciót csípte meg. A szegedieket az 1/3-as mutatójuk miatt a táblázat alsó régiójában kell keresnünk. Bencze Tamás tanítványai a 25. helyen zárták a csoportkört.

Az alapszakasz végeredménye

Ezek alapján kialakultak a párosítások, melyben az esélylatolgatás szempontjából könnyû dolgunk van, mivel a Gyõr a Szeged, a Szeged pedig a Gyõr csoportjából kapott ellenfeleket. Ez pedig azt jelenti, hogy olyan együtteseket láthatunk a rájátszásban, akik ebben a szezonban már megfordultak Magyarországon.

A gyõrieknek a belga Waver ellen a papírforma szerint ki kell harcolniuk a továbbjutást. A Waver játszott a Tisza-partján, egy szervezett, ugyanakkor extra képességû játékosokat nem felvonultató alakulat. A szegediekre nehezebb dió vár. Az EuroLiga gyõztes Laurent Buffard által felkészített Nantes stabil csapat, mely ellen hazai pályán egy szorosabb eredmény lehet az elvárás, a franciaországi visszavágón azonban várhatóan a hazai csapat ünnepelhet továbbjutást.

Az elsõ mérkõzéseket december 16-án, a visszavágókat december 22-én játsszák. A Szeged itthon kezd, míg a Gyõr a visszavágót játssza hazai környezetben.

Kicsit érdemes kitekinteni a nemzetközi párosításokra is. Az összesítés értelmében az alapszakaszt az orosz Chevakata nyerte a címvédõ Sony Athinaikos elõtt, míg a Dinamo Moszkva lett a harmadik. Ez a rangsor nem feltétlenül tükrözi az erõviszonyokat, mivel eltérõ létszámú és erõsségû csoportok voltak. Az mindenesetre látszik, hogy a címvédõ Athinaikos idén sem került rossz ágra és az EK küzdelmeit hagyományosan meghatározó orosz középcsapatok is kedvezõ pozícióban vannak.

A rájátszás elsõ körének párosításai

Lupa Promotion (32) – Chevakata (1)
Craiova (31) – Athinaikos (2)
Hatis Jereván (30) – Dinamo Moszkva (3)
Dexia Namur (29) – BC Horizont (4)
Jolly JBS (28) – ESBVA Lille Metropole (5)
Lemminkainen (27) – Gran Canaria (6)
Zeljeznicar (26) – Dinamo Kurszk (7)
Szeviép Szeged (25) – Nantes Reze (8)
BBC Katjeline (24) – Seat Lami-Ved Gyõr (9)
Besiktas C.T. (23) – M.F.Zaragoza (10)
Loto Young Cats (22) – Energa Torun (11)
TV Saarlouis R. (21) – Arras (12)
Aris Thessaloniki (20) – Dynamo GUVD (13)
Spartak Noginsk (19) – Elitzur Ramla (14)
BC Minsk 2006 (18) – Partizan Galenika (15)
MBK Ruzomberok (17) – Reyer Venezia (16)

Hirdetés